Geplaatst op: 03-12-2019 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 3 minuten
Nieuwe trend: Kamperen in de achtertuin

Nieuwe trend: Kamperen in de achtertuin

In de afgelopen jaren is het aantal kampeerovernachtingen in Nederland gestegen, maar niet bij de traditionele camping. Steeds meer mensen willen graag kamperen op bijzondere en alternatievere plekken. Daarom gaan mensen nu massaal gezellig bij mensen in de achtertuin kamperen.

De traditionele kampeermarkt in Nederland heeft het zwaar. In de afgelopen jaren zijn het aantal campings met bijna 5 procent gedaald. Daarentegen is het aantal kampeerovernachtingen bij particulieren in de achtertuin enorm gestegen in de afgelopen twee jaar. Dit komt omdat de kampeerder wat veeleisender is geworden. We willen meer beleving ervaren als kampeerder.

Kamperen wordt weer hip

Maar er zijn meer redenen waarom kamperen en dan voornamelijk bij mensen in de achtertuin kamperen, populairder wordt. Millennials zijn ook dol op kamperen bij particulieren. Zo geeft de website Campspace.nl aan dat 40 procent van de kampeerders die via hen boeken, tussen de 20 en 35 jaar oud zijn. Velen geven dan ook aan dat een zogenoemde ‘massacamping’ een grote nachtmerrie is voor kampeerders. Ze willen dan ook graag iets kleinschaligers en uniekers.

Een website die je als eerste zal tegenkomen is dan ook de website Campspace.nl. Zij hebben als missie ‘make camping cool again’. En een leuk extraatje is dat het een Nederlands bedrijf is! Op de website vind je maar liefst 500 verschillende plekken in Europa en de Verenigde Staten waar je je tentje kunt op zetten.

Kamperen in de achtertuin
Kamperen in de achtertuin

Websites

Via de Campspace.nl website kan je heel gemakkelijk kiezen uit leuke achtertuinen en kleine primitieve campings. Bij elke kampeerplek staat netjes een prijs aangegeven. Je reserveert een plek via de website en voor je het weet sta jij dit weekend al bij de buren in de achtertuin!

Daarnaast heb je ook de website gocampr.com. Dit is een website die zich vooral oriënteert op kampeerplekken bij particulieren in de tuin in Europa.

1nitetent.com is een zeer simpele website met voornamelijk alleen maar primitieve kampeerplekken in Duitsland. Je kan niet via de website reserveren, je klikt op een aanklikbaar punt waarbij een telefoonnummer of email adres tevoorschijn komt. Zo kan je contact opnemen met de aanbieder.

Ook is er een speciale website voor fietsers, warmshowers.org. De naam zegt het al, een warme douche. De overnachtingen zijn gratis maar het verschilt per aanbieder of je binnen slaapt of in de achtertuin kampeert. Wel ben je verzekerd van een warme douche.

Al met al

We kunnen zeggen dat de initiatieven van dit soort websites kamperen weer hip en vooral uniek maakt. Deze manier van kamperen is voor iedereen mogelijk en heel erg avontuurlijk. Je leert op deze manier weer de echte essentie van het kamperen en heel veel nieuwe mensen kennen. Wij zijn fan van deze trend!

 

Meer lezen over bijzondere kampeergebieden? Neem een kijkje op onze blog!

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws