Geplaatst op: 09-11-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
Nieuwe modellen 2021: caravans en campers steeds luxer

Nieuwe modellen 2021: caravans en campers steeds luxer

Kamperen is in korte tijd enorm populair geworden. De verkoop van caravans en campers zát al in de lift, maar door de coronapandemie is die zelfs geëxplodeerd. Steeds meer mensen kiezen voor een veilig verblijf op de camping of de camperplek. CampersCaravans laat je nu alvast kennismaken met een aantal nieuwe modellen voor 2021.

1 – Adria Adora

Voor modeljaar 2021 heeft de Adria z’n bestverkopende model compleet vernieuwd. De Adora heeft nu ook dezelfde spoilers als Adria’s topmodel Astella. Die zijn in samenwerking met de luchtvaartexperts ontwikkeld waardoor de caravan aerodynamischer is geworden en als een blik achter de auto hangt.

Op zoek naar een Adria caravan of camper? Bekijk hier het huidige aanbod.

Adria Adora
Adria Adora

2 – Bürstner Elegance

Bürstner introduceert een spraakmakend topmodel: de Elegance. De integraalcamper is gebouwd op Mercedes en ‘leent’ het prijswinnende SLC- chassis (Super Light Chassis) van grote broer Hymer. Nóg een noviteit: het iNDUS-toiletsysteem van Thetford, met een vaste tank voor toiletafval onder het chassis. Zo kun je langer onafhankelijk reizen.

Bekijk hier welke Bürstner campers te koop staan

Bürstner Elegance
Bürstner Elegance

3 – Carthago met Mercedes

De populaire C-tourer van Carthago is nu ook leverbaar op Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving. Dat levert je een spraakbestuurde navigatie op en een zijdezacht schakelende automaat. Hij blijft overigens ook leverbaar op de vertrouwde Fiat, dus er valt wat te kiezen bij Carthago.

Op zoek naar een Carthago camper? Bekijk het aanbod.

Carthago c-tourer Mercedes
Carthago c-tourer Mercedes

4 – Dethleffs Aero Just 90

Dethleffs viert de 90-ste geboortedag van oprichter Arist Dethleffs met een compleet nieuwe serie caravans: De Aero Just 90. Leverbaar in verschillende modellen en met een opvallend licht interieur met frisse kleuren, lichte houtdecors en een uitrusting die zo compleet is dat je er meteen mee op vakantie kunt.

Op zoek naar een Dethleffs camper of caravan? Bekijk hier het huidige aanbod Dethleffs.

Dethleffs Aero Just 90
Dethleffs Aero Just 90

5 – Rondzit bij Eura Mobil

Hoogste tijd om de alkoofcamper uit het verdomhoekje te trekken. Dat moeten ze bij Eura Mobil hebben gedacht toen ze de Activa One 650 HS ontwierpen. Hij heeft een riante rondzit achterin en lekker brede, enkele bedden in de bult boven de cabine. Dat levert een heerlijke ruime camper op met compacte afmetingen: hij is niet langer dan 6,50 meter!

Het is ook nog eens de camper van het jaar!
Benieuwd naar het aanbod van Euramobil? Klik hier

Eura Mobil
Eura Mobil

6 – Forster Livin’ Up

Forster had nog geen importeur in Nederland, maar daar is Haffkamp Campers uit Berkel en Rodenrijs ingedoken. En terecht, want nog onder de 60 mille koop je de Forster Livin’Up: een compacte halfintegraal met een bizar complete standaarduitrusting waar je ‘u’ tegen zegt. En dan ook nog goed gebouwd. Wij zeggen: afrekenen en wegwezen!

We hebben de Livin’ Up voor je getest. Bekijk de campertest.
Bekijk hier welke Forster campers te koop staan

Forster Livin Up T659 EB
Forster Livin Up T659 EB

7 – Knaus Vansation

De bestverkochte camper van Nederland – de Weinsberg Pepper – krijgt een concurrent uit eigen gelederen: de Knaus Vansation, een met opties afgeladen halfintegraal die leverbaar is in twee uitvoeringen met een prijskaartje dat nét iets hoger ligt dan de Pepper. Dat wordt nog lastig kiezen…

Op zoek naar een Knaus camper of caravan? Bekijk hier het huidige aanbod Knaus.

Knaus Vansation
Knaus Vansation

8 – Designcamper van Niesmann+Bischoff

De Smove was al een revolutionaire halfintegraal, maar nu is er de iSmove: de integraalversie van de designcamper die een paar jaar geleden iedereen verbaasde. Kan het nog gekker? Ja, dat kan! De iSmove heeft een interieur met donkergrijs vilt, zónder bovenkasten en allerlei ruimtebesparende oplossingen. Die moet je gezien hebben!

We hebben de iSmove voor je getest. Bekijk hier de campertest. Of bekijk hier welke campers van Niesmann+Bischoff er nu te koop staan.

Niesmann iSmove
Niesmann iSmove

Benieuwd naar de nieuwe modellen voor 2021 die nu te koop staan? Of ben je juist op zoek naar een tweedehands camper of caravan? Bekijk hier het actuele aanbod. Of lees nog meer kampeernieuws.

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws