Geplaatst op: 05-09-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Nieuwe Fiat Ducato is beste ooit

Nieuwe Fiat Ducato is beste ooit

Veruit de meeste campers hebben de Ducato als basis. Het succesnummer van Fiat weet ook na 38 jaar van geen ophouden. Voor modeljaar 2020 staat er weer een heel nieuwe versie op stapel.

Voor Alle Toepassingen Een Ducato

Het 2020 model komt in een gespreid bedje terecht. De Fiat Ducato is voor het vijfde jaar Europees marktleider en staat in twaalf landen op nummer 1. Daarbij is de wagen het basisvoertuig voor drie van elke vier verkochte campers. Vanzelf is dat niet gegaan, voor dit succes is bijna veertig jaar hard gewerkt. De voorwielaangedreven krachtpatser heeft nu eenmaal het hoogste laadvermogen en aslasten, de meeste binnenruimte en is verkrijgbaar in talloze uitvoeringen.

Ducato 2020

Betrouwbare Techniek

Natuurlijk is de Ducato betrouwbaar. Of hij nu als personenbus, koelwagen of camper in gebruik is. Vanaf modeljaar 2020 zit er onder de kap een temp 6d motor. Efficiënter, krachtiger en milieuvriendelijker. Als optie ook verkrijgbaar met een negentraps automatische versnellingsbak. De lichtste in zijn soort.

100% Elektrisch

Maar er is meer nieuws over de Ducato. Je kon er op wachten en hij is er nu zo ongeveer. De allereerste volledig elektrische Ducato komt in alle bekende carrosserievarianten en laadvolumes op de markt. Het hoogste laadvermogen is een riante 1950 kilo. De actieradius ligt tussen de 220 en 360 kilometer.
Centraal bij het ontwerp van de elektrische Ducato stond de manier waarop klanten hun auto gebruiken. Dat is door de marktvorsers van Fiat een jaar lang gemonitord. De conclusie is dat de markt er klaar voor lijkt te zijn. Met dank aan de onstuimige groei van online verkoop en daarmee de koeriersdiensten die de straten bevolken. Daarbij willen we de milieuzone en het centrum van de stad in kunnen rijden wat met een oudere diesel vaak niet is toegestaan. De Fiat Ducato Electric is wat dat betreft, samen met zijn CNG/Biogasvariant Natural Power, een prima alternatief aanbod.

Ducato 2020

Indrukwekkende Prestaties van de Ducato

Voor een efficiënt gebruik van energie wordt de snelheid begrenst op 100 kilometer. Het maximum vermogen komt uit op 90 kW. Het maximumkoppel is 280 Nm. De elektrische aandrijving gaat daarbij niet ten koste van het laadvolume. Ook het laadvermogen tot 1950 kilo wordt niet negatief beïnvloed. “Om zo klanten een elektrische variant te bieden met de maximale efficiënte in de meest veelzijdige bestelwagen die er is”, aldus Fiat.

Ducato 2020

Voor meer informatie: www.fiatprofessional.nl
Op zoek naar een Camper met de Ducato als basis? Kijk dan eens op CampersCaravans.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws