Geplaatst op: 29-04-2023 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 6 minuten
Nederlandse Caravan Club: alle voordelen van een lidmaatschap

Nederlandse Caravan Club: alle voordelen van een lidmaatschap

Een heel seizoen, van 1 april tot 1 november, de keuze hebben uit een twaalftal mooiste plekjes van Nederland om de voortent van je caravan op te zetten. Dat kan met een zwerfabonnement van de Nederlandse Caravan Club (NCC). Deze vereniging van kampeerliefhebbers hebben strategisch verdeeld over Nederland, campingterreinen in eigen beheer. Met een lidmaatschap heb je toegang, er is vrijwel altijd plaats. 

De Caravan Club is een vereniging van zo’n 1600 enthousiaste en actieve caravanbezitters. De vereniging richt zich op het stimuleren van toeristisch gebruik van caravans, in binnen- en buitenland. En dat doet ze al een jaar of 65. NCC-leden kunnen gebruik maken van eigen clubterreinen. Prachtig gelegen in de bossen, met vaarwater voor de deur of aan zee. 

Zwerfabonnement

Met een zwerfabonnement maak je voordelig gebruik van alle mogelijkheden die de locaties van de Caravan Club bieden. De spelregel is dat je maximaal 28 dagen op een plaats blijft staan. Daarna is het de bedoeling om kennis te maken met het volgende terrein, want er moet natuurlijk wel gezworven worden. Zo verblijf je in het zomerseizoen op minimaal 6 verschillende campings maar zonder je caravan tussendoor in de stalling op te bergen. Die kan namelijk gewoon blijven staan wanneer je toch even naar huis moet. Zo heb je een vaste seizoen plek zonder dat het ooit saai wordt. 

Nederlandse Caravan Club

De geldende tarieven zijn zachtjes uitgedrukt, voordelig. In vergelijking met een vaste plaats op een gemiddelde camping kan een zwerfabonnement zomaar de helft schelen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers die het beheer en onderhoud voor hun rekening nemen. Alle faciliteiten die ertoe doen, zoals schoon en goed functionerend sanitair, zijn op de NCC-campings aanwezig. Maar een zwembad, discotheek of animatie passen niet in de opzet om prijsvriendelijk vakantieplezier te bieden. Het lidmaatschap van de Caravan Club kost € 85.- per jaar maar dat is wel aflopend, per 1 juni is het nog maar € 49,60. Een zwerfabonnement kost € 1100.- voor 6 maanden verblijf op de campings van de NCC

Natuur rust en ruimte

Toch is financieel voordeel niet de belangrijkste beweegreden om lid van de Caravan Club te worden en een zwerfabonnement aan te schaffen. De rode draad die door de NCC-kampeerterreinen loopt is natuur, rust en ruimte. Wanneer dat bij je past vind je als NCC lid op alle 12 Caravan Club campings hetgeen waar je naar op zoek was.

Alphen aan den Rijn – Oudshoorn

Gezelligheid is synoniem voor dit kampeerterrein. Mooi gelegen in het Groene Hart van Nederland tussen Alphen aan den Rijn en Ter Aar. Het hele jaar geopend.

Belt-Schutsloot – ’t Hoogland

Omzoomd door bomen en rietkragen. En met een eigen haven en trailerhelling. Voor uren vaar- wandel- en fietsplezier is Nationaal Park “De Wieden” vlakbij.

Blerick – De Spekberg

Een natuurterrein midden in de bossen met de Maas als directe omgeving waar veel leuke dingen te doen zijn, het hele jaar geopend.

Brielle – De Lepelaar

Een letterlijke oase midden in de Maasvlakte. De rust valt vooral op bij het nemen van de afslag Brielse Maas – Noord. 

Callantsoog – De Ooster Nollen

In het noorden van de provincie Noord Holland, midden in de duinen. Aan de ene kant het Noordzeestrand en aan de andere kant de bollenvelden.

Dronten – Het Abbertbos

Een plek voor rustzoekers. Kampeerders die midden in het bos wakker willen worden met vogelgeluiden op de voorgrond.

Ellewoutsdijk – Zuudschorre

In de zuidelijke punt van Zuid-Beveland aan de Westerschelde. Achter een dijk die uitzicht geeft op voorbijtrekkende zeeschepen op weg naar Antwerpen

Hardenberg – De Rolle

Aan de oevers van de Overijsselse Vecht. Lekker ontspannen in een bosachtig gebied vol fiets- en wandelpaden.

Heerde – De Dellen

In beschermd natuurgebied. Met de fiets of wandelend eindeloze tochten maken. De Dellen is onderdeel van de vrije wildbaan van de Noordoost-Veluwe.

Ugchelen – De Sprengen

Midden in de bossen doorsneden door opborrelende sprengen, een door mensen gegraven beek gevoed door grondwater.

Zeewolde – De Distel

250 plaatsen in het grootste aaneengesloten loofbos van Europa. Op dit terrein worden veel activiteiten georganiseerd. Het hele jaar geopend.

Zuidwolde – De Krententerp

Sfeervolle krentenbomen op een Drentse terp.  Volop natuur met daartussen jouw caravan of camper.

Een paar weken naar Oostenrijk of Italië kan natuurlijk ook. De NCC-lidmaatschapskaart geeft recht op korting bij meer dan 3.000 campings in Europa. Maar tijdens vakanties in Nederland worden er op verschillende campings activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Ook zijn op de meeste terreinen skelters en kinderspeeltuigen aanwezig voor het kroost tot een jaar of 12. Door- en voor leden worden verder ook reizen georganiseerd in binnen- en buitenland of technisch advies gegeven. De beheerders van de terreinen geven graag een rondleiding om de sfeer van de NCC-campings te ervaren.

Voor campers biedt de Caravan Club eveneens voordelen. Het kampeertarief voor leden z is slechts € 16.- per overnachting per gezelschap van max. 4 personen. Incl douche, auto enz maar excl elektraverbruik en toeristenbelasting. Op www.ncc.nl vind je alle informatie over de terreinen, abonnementen, stallingsmogelijkheden en tarieven. 

Meer informatie:

www.ncc.nl

Tel: 0318-619124

Mail: welkom@caravanclub.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws