Geplaatst op: 16-09-2018 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Nederlanders dol op kamperen

Nederlanders dol op kamperen

Grote kans dat je afgelopen zomer een heerlijke vakantie hebt gehad in een camper of caravan. Er is namelijk een recordaantal caravans en campers in Nederland. Volgens de officiële cijfers van brancheorganisaties BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI) telde ons land bij de start van de zomervakantie voor het eerst meer dan 550.000 caravans en campers.

Nog nooit zoveel campers en caravans

Op de gekozen peildatum 1 juli 2018 stonden waren er in Nederland 437.442 caravans en 115.359 campers. “Nog nooit hadden de Nederlanders zoveel kampeermiddelen in bezit”, vertelt Hans Louwers, secretaris van de Kampeer & Caravan Industrie (KCI). “En dan tellen we nog enkel de gekentekende caravans en campers. Als we daar ook nog de lichte caravans zonder eigen kenteken, de vouwwagens en ook alle tenten bij tellen, dan komen we naar schatting uit op een aantal van ruim anderhalf miljoen kampeermiddelen. Bovendien zijn er 3,9 miljoen Nederlanders die één of meerdere malen per jaar kamperen.”

Lekker kamperen

De verkoop van nieuwe campers steeg in het eerste half jaar van 2018 met 16,1 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017, tot 1.461 exemplaren. De caravanverkoop bleef stabiel in vergelijking met het voorgaande jaar, op 4.426 stuks, oftewel 80 minder (1,8 procent). Siewert Gorter, voorzitter van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven: “Qua aantal caravans per hoofd van de bevolking zijn we samen met Zweden de Europese koploper en waarschijnlijk zelfs van de wereld. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld en ook vouwwagens zijn weer helemaal terug van weggeweest. We zijn en blijven een op-en-top kampeerland.”

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws