Geplaatst op: 18-09-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
NCC Camping de Rolle in Hardenberg: Bezoek het Kennismakingsweekend 

NCC Camping de Rolle in Hardenberg: Bezoek het Kennismakingsweekend 

NCC Camping de Rolle in Hardenberg: Bezoek het Kennismakingsweekend 

De Nederlandse Caravan Club is een vereniging van zo’n 1600 enthousiaste en actieve caravanbezitters. De vereniging richt zich op het stimuleren van toeristisch gebruik van caravans en ook campers, in binnen- en buitenland. En dat doet ze al een jaar of 65. NCC-leden kunnen gebruik maken van een 12-tal eigen clubterreinen. Prachtig gelegen in de bossen, met vaarwater voor de deur of aan zee. 

Om te ervaren wat de voordelen van een lidmaatschap betekend, organiseert de club op 22 en 23 september voor (nog) niet leden een kennismakingsweekend. Een uitgelezen mogelijkheid om het leuke en aangename van de NCC camping de Rolle in Hardenberg mee te maken. En dat is nogal wat, met name voor rustzoekers, fietsliefhebbers of wandelaars.

 

Idylle aan de Vecht

Camping de Rolle ligt aan de Vecht, de Overijsselse wel te verstaan. Een liefelijk riviertje wat door een mooi coulissen landschap meandert. In de nabijheid van de camping zijn verhuurders van kano’s en elektrisch aangedreven sloepen te vinden om dit van dichtbij mee te maken. De Overijsselse Vecht is een regenwaterrivier die ontspringt in Duitsland. De lengte is 167 kilometer waarvan 60 km in Nederland. De oorsprong ligt in het Münsterland en uitmonden doet het bij Zwolle in het Zwarte Water. Vanaf de camping zijn er een paar plaatsen waar je aan de oever tot rust kan komen van de voorbij kabbelende waterloop.

Bos zover het oog reikt

Voor een flinke wandeltocht of stevige rit op de fiets zit je midden in het paradijs. De camping grenst direct aan een uitgestrekt bosgebied, afgewisseld met wat akkers en boerderijen. Heerlijk om doorheen te wandelen of een tocht uit te stippelen op de fiets. Een leuke bestemming is zwemwater de Oldemeijer. Een flink strand aan een verfrissend bosmeertje. 

Stadse fratsen

Wanneer je een leuk en lekker restaurant zoekt of boodschappen wil doen liggen Ommen en Hardenberg het dichts bij. Met een half uurtje fietsen ben je er wel. Beide stadjes liggen aan de Vecht met alle terrasmogelijkheden wat dat biedt. Het is er leuk wonen maar door de pittoreske ligging in het Vechtdal kom je er als vakantievierder volop aan je trekken, daar zijn de faciliteiten op afgestemd.

Het kennismakingsweekend

De NCC is een vereniging waar je maar beter lid van kan worden. Voor een luttel bedrag per jaar ben je welkom op deze camping en de andere 11 die de club in bezit en beheer heeft. Het overnachtingstarief is ook nog een uitermate schappelijk wat maakt dat je met enkele dagen per jaar, het lidmaatschap weer terug verdient. Maar wanneer dat allemaal niet overtuigend genoeg is, bezoek dan het kennismakingsweekend. Voor de kosten hoef je het niet te laten, de overnachtingskosten gaan door de helft en komen uit op € 8.- excl. Stroom en toeristenbelasting. Natuurlijk worden er een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Vanaf vrijdag ben je welkom. Op zaterdag rond het middaguur is er een presentatie van de NCC waarna er een rondleiding door de bossen volgt, een wijnproeverij en zodra de 5 in de klok zit, Happy Hour. Verplichtingen zijn er niet, even lekker helemaal niets doen kan ook. 

Op zondag is er een rondje klootschieten.

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws