Geplaatst op: 23-12-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: minder dan 1 minuut
Milieuzones weer strenger

Milieuzones weer strenger

Veel bestaande milieuzones worden elk jaar een stapje strenger. Zo gelden er voor volgend jaar aangescherpte normen voor Antwerpen en Amsterdam.

De zogenaamde Lage Emissie Zone in Antwerpen is alleen toegankelijk voor diesels met een Euro-norm 5 of hoger. Euro-norm 4 kan tot 2025 alleen na betaling nog de zone inrijden. De eerste boete is 150 euro. Ga je voor een tweede of derde keer de fout in, dan loopt dat op naar 250 en 350 euro.

Vanaf 1 november zijn in de milieuzones van Amsterdam alleen nog diesels welkom vanaf bouwjaar 2005. Oftewel vanaf milieuklasse vier. De Amsterdamse zone beslaat het gebied binnen de ring A10. Ongeveer 8000 inwoners zullen op zoek moeten naar een nieuwe auto.

Het kabinet wil in ons land voorkomen dat elke gemeente zijn eigen regels bedenkt. Daarom zouden er per 1 januari 2020 nog slechts twee soorten gekozen kunnen worden. Een zone die dieselauto’s van 15 jaar en ouder weigert of een zone die dieselauto’s van 20 jaar en ouder weigert. Per 2025 zouden deze regels verder aangescherpt kunnen worden.

Op zoek naar een schone Euro 5 of 6 camper? Kijk dan eens op CampersCaravans.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws