Geplaatst op: 26-05-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Mijn Autocoach: nu ook aankoopkeuring voor campers

Mijn Autocoach: nu ook aankoopkeuring voor campers

Na een uitgebreide speurtocht is het gelukt: je hebt een camper gevonden die je wilt kopen! Maar hoe weet je of het echt een goede camper is? Hier kun je meestal wel wat hulp bij gebruiken. Gelukkig is Mijn Autocoach hierin gespecialiseerd.

De naam zegt het al: bij Mijn Autocoach kun je terecht als je hulp nodig hebt bij het kopen van een auto. Wat ooit begon dit als een vriendendienst is inmiddels is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf. En je kunt er nu dus ook hulp krijgen bij de aanschaf van een buscamper of (half)integrale camper.

Advies

Heb je een camper op het oog? Sowieso kunnen de autocoaches van Mijn Autocoach je gratis advies geven. Aan het kenteken van de camper kunnen ze al veel zien. Ook hebben ze kennis van de verschillende verkopers. Kies je er vervolgens voor om Mijn Autocoach in te schakelen voor een aankoopkeuring? Dan wordt er een afspraak gemaakt. Je kunt zelf kiezen of je daar bij wilt zijn.

Mijn Autocoach

De keuring

Tijdens de afspraak van de aankoopkeuring inspecteert de autocoach de camper. Zijn er krassen, deuken of andere onregelmatigheden? Met een lakdiktemeter kijkt hij of sommige delen van de camper overgespoten zijn. Verder kan hij ook met uitleesapparatuur de camper controleren op storingen en foutmeldingen. Een ander onderdeel van de keuring is de inspectie op de brug. De autocoach inspecteert de camper aan de onderkant. Daarbij let hij bijvoorbeeld op roest, schade, lekkage en slijtage van remmen, banden en vering.

Vochtschade

Een grote vijand van campers is vochtschade. Soms is dat heel duidelijk zichtbaar als je zelf de camper gaat bekijken. Bijvoorbeeld door de geur of omdat je schimmel of vlekken ziet. In veel gevallen is er wel een vochtprobleem, maar is het niet zichtbaar. In het verleden is er door Mijn Autocoach al vaker een vochtschade geconstateerd bij een camper die er vanbinnen en vanbuiten feilloos uitzag. Het vocht zat verstopt tussen de binnen- en buitenwand en deed stilletjes zijn werk.

De autocoaches van Mijn Autocoach maken gebruik van een vochtmeter. Tijdens de keuring van de camper wordt het complete woongedeelte met deze vochtmeter gecontroleerd. Zo kun je heel wat vervelende problemen voorkomen. En je kunt flink wat kosten besparen, want voor het herstellen van vochtschade betaal je gemiddeld een paar duizend euro. De aanschaf van je nieuwe camper is al groot genoeg.

Proefrit

Ook belangrijk: het maken van een proefrit. De autocoach doet dit, eventueel met jou erbij. Tijdens de rit test hij de camper. Schakelt hij goed? Hoe goed accelereert en stuurt de camper? En wat is de wegligging?

Mijn Autocoach

Technisch verslag

Na de aankoopkeuring van je camper ontvang je per e-mail een technisch verslag met persoonlijke toelichting (pdf). Daarin staat alles wat er tijdens de inspectie gecontroleerd is. Ook met eventuele foto’s van opvallendheden. Als je niet bij de keuring aanwezig was, word je direct na de keuring gebeld. Het rapport wordt dan telefonisch met je doorgenomen.

Hier lees je meer: Mijnautocoach.nl

Groot aanbod

Nog op zoek naar een andere of nieuwe camper of caravan? Klik hier voor het huidige aanbod. Of bekijk hier nog meer campertesten.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws