Geplaatst op: 18-09-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
MEA Beveiliging: optimale beveiliging voor campers, accessoires en inzittenden

MEA Beveiliging: optimale beveiliging voor campers, accessoires en inzittenden

MEA Beveiliging: optimale beveiliging voor campers, accessoires en inzittenden

Een camper met alle spullen die je meeneemt, inclusief je eigen lijf en leden, is een kostbaar bezit. Helaas echter ben je niet de enige die dat in de gaten heeft. Er staat op nogal wat plaatsen een professioneel boevengilde klaar om je een en ander afhandig te maken. Gelukkig zijn daar goede oplossingen voor. Het MEA beveiligingspakket is een totaaloplossing volgens SCM-verzekeringsnormen wat een stuk verder gaat dan een extra slotje op de versnellingsbak.

Het MEA beveiligingspakket is na een ontwikkeltraject van ruim 3 jaar ontstaan uit de samenwerking tussen MDP Inbouwspecialisten, EDR Solutions en Aveco Verzekeringen, waarmee de naam MEA ook nader verklaard is. Het resultaat is een beveiligingspakket dat zijn gelijke niet kent. Het unieke van het MEA systeem is dat dit functioneert wanneer je niet in de camper aanwezig bent maar ook wanneer dat wel het geval is. Zo blijft een MEA systeem actief waken over jezelf en je bezittingen terwijl je ligt te slapen. Het is een modulair systeem waarmee je alle ramen en deuren beveiligd, track en trace via een meldkamer, een elektronische kabellus waarmee je de fietsen of stoelen vastlegt en een gasdetector die zowel vloeibaar als bedwelmingsgas kan ruiken.

MEA beveiligingspakket Anti-inbraak Alarmsysteem

De basis van het MEA alarmsysteem is de Thitronik module. Een Duits kwaliteitsproduct wat zijn sporen al verdiend heeft in het beveiligen van bijzondere voertuigen zoals campers. Thitronik geniet het vertrouwen van een verzekeringsmaatschappij terwijl gebruiksvriendelijkheid net zo hoog in het vaandel staat. Een alarmsysteem moet voor de camperaar een toevoeging zijn en gemoedsrust bieden, niet een bron van irritatie vormen. De alarmcentrale past in iedere camper, ongeacht merk, type, opbouw of bouwjaar en werkt zowel stand-alone als in combinatie met magneetcontacten op de ramen en deuren. In een recente camper laat het alarm zich activeren en deactiveren met de afstandsbediening van de auto. Daarnaast zijn er ook twee handzenders onderdeel van het pakket

Finder Peilzender

Uiterst precies waakt deze track en trace module onzichtbaar over de camper. Het apparaatje meldt zich dagelijks bij de meldkamer om aan te geven dat alles in orde is. Andersom kan de meldkamer op  elk moment uitpeilen waar de Finder zich bevindt. Zo is het hele voertuig snel weer te lokaliseren en zelfs veilig te stellen als de situatie daarom vraagt. Wanneer het alarm af gaat, dan weet de Finder dit direct en jij als eigenaar ook wanneer je buiten gehoorafstand bent van de sirene. De Finder werkt samen met de Europac meldkamer. Hier sluit je een abonnement op af wat zonder opzeggen automatisch verlengd wordt. 

Bluetooth communicatie module

 

Door deze module toe te voegen aan de alarmcentrale controleert ook de telefoon of je smartwatch het alarmsysteem. Schakel het alarm eenvoudig in en uit via de app. Bij de meeste campers gaat dit zelfs samen met vergrendeling van de camper. Een commando via de app en de deuren sluiten met een geactiveerd alarm. Ook makkelijk wanneer de hele sleutelbos even niet handig mee te nemen is. De app is te vinden in de Appstore of op Google Play. 

Thitronik Draadloze Gasmelder

 

Een neus voor ongure luchtjes, dat is wat de draadloze gasmelder is. Dit reukorgaan werkt op een spanningsbron uit de camper zodat deze altijd zal werken. Zodra er foute gassen worden gedetecteerd geeft deze module dat draadloos door  aan het alarmsysteem, ook als deze niet aanstaat. Butaan, propaan en narcosegassen speurt deze gasmelder op en maakt daar een niet te missen melding van. 

Thitronik Draadloze Kabellus

 

Fietsen of e-bikes zijn populair, ook voor types zonder geweten. Met de draadloze kabellus waar je het MEA beveiligingspakket mee kan uitbreiden geef je die figuren geen kans. Ook stoelen of andere objecten zijn hiermee te beveiligen. Het werkt heel simpel. Haal de lus door de fietsen heen en plaats het terug in de houder die op de camper gemonteerd zit. Vanaf dat moment past het alarm samen met de draadloze kabellus op je eigendommen. Wordt de lus losgemaakt, doorgesneden of gesaboteerd op wat voor manier dan ook, dan zal er direct een alarmmelding plaatsvinden. De kabellus is leverbaar in de kleuren wit of zwart en in lengtes van 2,5meter of 5meter.

Een veilig gevoel is onbetaalbaar maar dat heeft niet zijn weerslag op de prijsstelling van het MEA beveiligingspakket. Al vanaf € 1499.- is een camper in een onneembare vesting veranderd, inclusief de inbouw van het systeem. Dit vindt plaats bij een van de dealers in dit systeem. En dat zijn er nogal wat, verspreid over Nederland is bijna ieder camper- of caravanbedrijf in staat het MEA beveiligingssysteem in te bouwen om je met een veilig gevoel vakantie te laten vieren.

Voor meer informatie en dealer adressen: www.mea-beveiliging.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws