Geplaatst op: 15-01-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Matrasopmaat.eu verder als BeKuMax

Matrasopmaat.eu verder als BeKuMax

Het zal je maar gebeuren. Vanuit een familietraditie begonnen met het maken van matrassen op maat terwijl er gaandeweg meer artikelen of disciplines bijkomen. De naam matrasopmaat.eu dekt dan de lading niet meer. Dit overkwam Sjors de Jonge, initiatiefnemer van matrasopmaat.eu. Met bedden, kussens en matrassen gaan hij en partner Eurty Ruiter verder onder de naam BeKuMax.

Een beetje camper heeft een slimme indeling, betrouwbaar basisvoertuig en een bouwwijze die er een duurzaam geheel van maakt. Veel waar voor je geld dus. Maar deze kwaliteit vind je maar al te vaak niet terug in het slaapcomfort op de standaard geleverde matrassen. Voor veel camper- en caravanbouwers is dat vaak een sluitpost op de begroting. BeKuMax speelt daar op in met maatwerk in camper en caravan kussens en matrassen, opgebouwd uit de beste schuimsoorten en afgestemd op de lichaamsbouw en wensen van degene die er op zit of slaapt.

Misschien ook wel uit margeoverwegingen kiezen camperfabrikanten graag voor een lichtgewichtmatras. Daar valt natuurlijk iets voor te zeggen aangezien gewicht nu eenmaal een rol speelt bij een voertuig op het maximale gewicht van 3500 KG. Na enkele jaren echter merk je dat deze basismatrassen nogal hard achteruit gaan. Het zakt door en er ontstaat een kuil waarin je gebroken wakker wordt. Met een matras of kussenset van BeKuMax, waarvan het extra gewicht te verwaarlozen is, til je het zit- en slaapcomfort naar een hoger niveau. Het gevaar zit hem wel in de kans dat slapen in je camper of caravan lekkerder ligt dat thuis. Maar daar heeft BeKuMax uiteraard ook een passend matrassenantwoord op.

De werkwijze

BeKuMax hanteert een werkwijze waarbij persoonlijk contact voorop staat. Dat helpt een miskoop te voorkomen. Op afspraak ben je van harte welkom in de showroom annex atelier om je wensen goed op een rij te zetten. Aan de hand daarvan wordt de samenstelling van schuimsoorten die het beste bij je lengte, gewicht en wensen passen bepaald. Hierna wordt het matras of de kussenset ingemeten. Daar komt soms een mal uit voort of er wordt een schaaltekening gemaakt. Alle vormen voor alle verschillende bedden of banken zijn hierin mogelijk. Ook een bijpassend hoofdkussen met de juiste hardheid en maat is verkrijgbaar.

Matrassen

BeKuMax levert traagschuim, koudschuim of Cool Traveler matrassen. Koudschuim heeft een hoge veerkracht. Door de open celstructuur zijn deze matrassen goed ademend en sterk in het verwerken van vocht. Het koudschuimmatras is leverbaar in de gewichtsklasse soepel, medium en stevig. Alle matrassen van BeKuMax worden voorzien van een luxe afritsbare tijk en kunnen in ieder gewenst model en hoogte geleverd worden.

De traagschuim matrassen zijn een combinatie van HR 45 koudschuim, afgedekt met traagschuim (SG52). Het traagschuim vormt zich naar het lichaam, waardoor de druk extra goed verdeeld wordt over het contactoppervlak. Ook deze zijn leverbaar in de gewichtsklasse soepel, medium en stevig. 

Een Cool Traveler matras is een traagschuimmatras dat koeler aanvoelt. Dit innovatieve matras is een combinatie van HR 45 koudschuim, afgedekt met visco-elastisch gelschuim. Dit heeft net als traagschuim, drukpunt verlagende eigenschappen, maar door de gel toevoeging blijft deze koeler aanvoelen. Het Cool Traveler Matras is leverbaar in de gewichtsklasse soepel, medium en stevig en krijgt ook een luxe afritsbare tijk. 

In deze materialen vervaardigt BeKuMax ook oplegmatrassen of toppers. Handig om de bestaande matras een upgrade te geven of voor toepassing in de combinatie zitten en slapen.

Kussens op maat

Een dessin heeft niet het eeuwige leven, de zit- en rugkussens van stoelen en banken slijt of wordt lelijk en smaken kunnen verschillen. Zomaar wat redenen die maken dat een camper in goede staat toch wat sleets aandoet. Met een nieuwe kussenset is het interieur echter weer helemaal van deze tijd en ziet het er fabrieksnieuw uit in een dessin wat je zelf hebt uitgekozen. BeKuMax maakt hiervoor kussens op maat voor je boot, caravan of camper. Mar daarnaast is het ook mogelijk om tuinkussens op maat te laten maken.

Alle kussens worden voorzien van een veerkrachtige koudschuim vulling. Dit zorgt voor een hoog zitcomfort en een lange levensduur. In koudschuim heb je de keuze uit verschillende hardheden. Zo kunnen bijvoorbeeld de rugkussens zachter gemaakt worden dan de zitkussens. 

Ook kan er voor een hoge kwaliteit vlokvulling gekozen worden, dit kan voor de rug kussens erg comfortabel zijn. Om de kussens komt een afritsbare hoes, in een stof naar keuze. In het ruime assortiment stoffen hiervoor zijn de Solution dyed stoffen en outdoorstoffen met leuke prints het meest populair. Bij de Solution dyed stoffen is het garen gekleurd voordat het is geweven. Hierdoor zijn ze kleurvast en hebben ze een lange levensduur. 

Met een dergelijke opfrisbeurt is de sfeer in het interieur van een hogere klasse en komt deze investering ten goede aan de waarde van je kampeermiddel. Iets wat ook geldt voor optimaal slaapcomfort.

Meer informatie:
BeKuMax Jelle Zijlstraweg 164
1689 ZX, Zwaag (Hoorn N-H)
0229 – 750 543
info@bekumax.nl
www.bekumax.nl

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws