Geplaatst op: 20-02-2021 Geschreven door: Sanne Koens Leestijd: 4 minuten
Lentekriebels: kamperen in het voorjaar

Lentekriebels: kamperen in het voorjaar

Wat is het elk jaar weer heerlijk als de lente doorbreekt! Aangename temperaturen en een ontluikende natuur. Hoe fijn om de camper of caravan weer uit de winterstalling te halen, voor een weekendje of zelfs week weg. Kamperen in het voorjaar: vier de lente!

Geniet van de rust

Omdat de meeste mensen er vooral in de zomer op uit gaan met de camper of caravan, heeft kamperen in het voorjaar het voordeel dat je nog kunt genieten van de rust op de camping. De natuur, die normaal gesproken afgeschrikt kan worden door de zomerdrukte, komt nu zonder angst tevoorschijn. Ontdekken jij en je kinderen misschien wel pageboren konijntjes of hertjes? En hoe heerlijk dat alles weer groen wordt! Daar kun je nu in alle rust van genieten.

Geniet van de rust op de camping.
Geniet van de rust op de camping.

Blijf warm

De temperaturen zijn natuurlijk nog niet altijd zomers in de lente. Vooral de avonden en nachten kunnen koud zijn. Belangrijk dus dat je goed warm blijft. De meeste campers en caravans hebben gelukkig prima verwarmingsmogelijkheden. Wat extra hulpmiddelen zijn natuurlijk ook welkom, denk aan een elektrische deken, dikke sokken of een warme kruik.

Een voordeel van de wat lagere temperatuur is trouwens ook dat het overdag prettiger is om overdag actief te zijn. Ontdek dus de omgeving van jouw kampeerplek, wandel in de natuur en geniet nog eens extra van al het moois dat in het voorjaar tevoorschijn komt. En, nog een voordeel, je hebt geen last van muggen en wespen.

Welke camping?

Ja, kamperen in het voorjaar is gewoon een uitstekend idee! Nu nog een camping vinden waar dat kan. De meeste campings gaan sowieso per april open, maar er zijn er ook die het hele jaar open zijn. Als je in februari of maart al lentekriebels hebt, dan is het dus wel even goed om te controleren of de camping van je keuze al open is.

Onderzoek of de door jou gekozen camping al open is.
Onderzoek of de door jou gekozen camping al open is.

Er zijn natuurlijk allerlei soorten campings in Nederland. Wil je een grote camping met alle voorzieningen? Of is een kleine kampeerplek bij iemand in de achtertuin veel meer wat voor jou? We schreven al eerder over leuke opties voor kamperen in Nederland. Laat je inspireren, zodat jij de perfecte kampeerplek vindt voor jouw lentekriebels.

Bij de boer

Hoe leuk om tijdens de lente te kamperen bij de boerderij! Juist daar kun je het nieuwe leven vieren met de geboren kalfjes, lammetjes en alle andere dieren. We hebben een top 12 van boerencampings voor je gemaakt, die je hier kunt lezen.

In de achtertuin

Kleinschalig kamperen in iemands achtertuin? Dat kan erg makkelijk via de website Campspace.com. Zij hebben als missie ‘make camping cool again’. Op de website vind je allerlei achtertuinen in Nederland, maar je kunt ook zoeken naar plekken in andere landen van Europa of zelfs de Verenigde Staten. Genoeg mogelijkheden dus! Hier lees je meer over Campspace.

Met privé sanitair

Zeker nu is het erg prettig om een kampeerplek te hebben met eigen sanitair. Zo heb je een eigen toilet en douche die exclusief voor jou beschikbaar is. Op de website van onder meer ANWBcamping.nl kun je een flink aantal van zulke campings vinden, groot en klein. Vorig jaar maakten we in dit artikel een kleine selectie voor je van campings met privé sanitair.

Je eigen camper of caravan?

Nog op zoek naar een camper of caravan waarmee je kunt kamperen in het voorjaar? Bekijk ons actuele aanbod. Of lees eerst nog meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws