Geplaatst op: 06-04-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
Leaf Campervans: maatwerk op een hoger niveau

Leaf Campervans: maatwerk op een hoger niveau

Wanneer de seriebouw van een camper niet aansluit op je wensen, ben je aangewezen op maatwerk. Je kunt dat prima uitbesteden aan Leaf Campervans. Deze Baarnse onderneming is in staat al je wensen, mits haalbaar, tot in perfectie uit te voeren. Ook wanneer ze hoogst ongebruikelijk zijn.

Natuurlijk kun ook je zelf aan de slag gaan door een bus op de kop te tikken. Met de kennis en kunde die je bezit kun je er dan een interieur in bouwen. Meestal is dat echter geen succes, aangezien de gemiddelde doe-het-zelver geen meubelmaker is. Bij uitbesteden loop je er meestal tegenaan dat het merendeel van de bedrijven die dat aanbieden, vaak niet veel verder gaan dan de standaard die ook uit de diverse camperfabrieken van de band rolt. Een uitzondering daarop is dus Leaf Campervans, die maatwerk op hoog niveau aanbiedt.

Leaf Campervans is volledig gespecialiseerd in het bouwen en aanpassen van buscampers.
Leaf Campervans is volledig gespecialiseerd in het bouwen en aanpassen van buscampers.

Aanpassen en bouwen buscampers

Leaf Campervans is een label van Camper Centrum Baarn. Voorkomend uit de handel in bedrijfswagens en het onderhoud daarvan, sinds 2015 volledig gespecialiseerd in het bouwen van buscampers en het aanpassen van bestaande exemplaren. Zo kan er voor een bestaand exemplaar een slaaphefdak worden ingebouwd, met het monteren van zonnepanelen de stroomvoorziening een upgrade krijgen of kunnen de rijeigenschappen worden geoptimaliseerd met de installatie van luchtvering.

Deze deelopdrachten voert Camper Centrum Baarn voor je uit samen met het onderhoud en service aan het woongedeelte van campers. Wanneer er echter van een lege bus iets bijzonders moet worden gemaakt krijgt deze creatie de naam Leaf Campervans mee. Naast een klinkende naam is dit ook een soort keurmerk gelet op de visie die erachter schuil gaat.

De bouwtijd om een bedrijfsbus om te bouwen is rond de 2 maanden.
De bouwtijd om een bedrijfsbus om te bouwen is rond de 2 maanden.

Duurzaam

In de optiek van Leaf Campervans kun je de aarde maar beter heel houden aangezien er anders met een camper niet veel te genieten valt. Een Leaf Campervan is daarom zo duurzaam mogelijk opgezet. Van 100% C02 neutraal marmoleum tot milieuvriendelijk bamboe als bouwmateriaal. En van hybride bussen tot geurloze compost toiletten. Volledig zelfvoorzienend is daarbij de standaard.

Maar dan nog is er veel te winnen. Elke dag is het team van Leaf Campervans dan ook op zoek naar nog betere materialen, mogelijkheden en werkwijzen om de doelstelling in duurzaam bouwen verder te perfectioneren.

Een Leaf Campervan is daarom zo duurzaam mogelijk opgezet.
Een Leaf Campervan is daarom zo duurzaam mogelijk opgezet.

Het team

Wanneer je de werkplaats waar het allemaal plaatsvindt bezoekt, valt een prettige werksfeer als eerste op. Iedereen lijkt met iets bezig te zijn wat ze het liefste doen. Het is daarom geen wonder dat de meeste opdrachtgevers regelmatig komen kijken hoe de bouw van hun droomcamper vordert. Tom van de Grift is de initiatiefnemer van Camper Centrum Baarn. “Wij willen van ons product iets bijzonders maken, iets wat volledig in overeenstemming is met de wensen van de klant. Vooral wanneer deze uniek en specifiek zijn, we houden wel van een uitdaging”.

Tom stuurt hiervoor twee technici aan voor de installatie van koelkasten of een verwarming. En maar liefst vier meubelmakers die in de krommingen van een bestelbus het interieur plaatsen wat in de stoutste dromen van de opdrachtgever ontstaan is. Jaarlijks rijden er ongeveer 30 Leaf Campervans de werkplaats uit. De bouwtijd om een bedrijfsbus om te toveren in een uniek kampeermiddel is rond de 2 maanden. De kosten van een gemiddelde conversie liggen rond de € 30.000,-.

Wanneer je de werkplaats waar het allemaal plaatsvindt bezoekt, valt een prettige werksfeer als eerste op
Wanneer je de werkplaats waar het allemaal plaatsvindt bezoekt, valt een prettige werksfeer als eerste op

4×4 voor in de wildernis

Eén van de laatste creaties van Leaf Campervans is een Mercedes Sprinter met vierwielaandrijving. Dikke terreinbanden, een rij zoeklichten op het dak van de cabine vertellen eigenlijk al dat deze camper de ruigte gaat opzoeken. Dat hoeft echter niet in een Spartaans expeditievoertuig. Leaf heeft er een strak en comfortabel interieur uit bamboehout in geplaatst. Met een massieve kern kan dit materiaal veel dunner gehouden worden dan spaanplaat. Het geeft een veel subtieler effect. Ledlichtlijnen maken de sfeer compleet.

Het interieur herbergt alles wat nodig is om er zelfvoorzienend op uit te trekken.
Het interieur herbergt alles wat nodig is om er zelfvoorzienend op uit te trekken.

Het interieur herbergt alles wat nodig is om er zelfvoorzienend op uit te trekken. Zichtbaar, zoals een toilet of kooktoestel, wordt het pas wanneer het in gebruik is. Het levert een hoeveelheid bewegingsruimte op die met een buscamper uit de fabriek niet te vergelijken is.

In de werkplaats van Camper Centrum Baarn kan er aan vijf campers tegelijk gewerkt worden. Dat is wat krap dus komt er een stuk bij. Binnenkort verhuist Camper Centrum Baarn met de ingang naar de Baarnschedijk 13. Meer ruimte om unieke kampeermiddelen te vervaardigen naast een receptie en kantoor die je van harte welkom heten.

Voor meer informatie: www.campercentrumbaarn.nl of leafcampervans.com

Je eigen camper?

Op zoek naar je eigen camper waarmee je kunt gaan kamperen? Op onze website kun je kiezen uit een groot aanbod campers. Of lees eerst nog meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws