Geplaatst op: 24-03-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Lada Granta Camper dichterbij huis

Lada Granta Camper dichterbij huis

Vorig jaar was de Lada Granta FL als camper alleen in Rusland te koop. Maar daar komt nu verandering in. De firma “Made in Russia GmbH” gaat ze ook in Duitsland verkopen.

Tot voor kort konden de auto’s van Avto VAZ, de Lada fabriek, niet meer voldoen aan de Europese emissie-eisen. Maar inmiddels heeft Lada in Rusland de nodige modellen in de showroom staan die dat wel doen. Er is een Lada Vesta, een goedkope gezinsauto. Er is een jeepachtige Lada SUV X-Ray. En er is nu dus de Granta, de basis voor de Lada camper.

Onderhoud

Voor het onderhoud lijkt het geen probleem om garages te vinden. De ex-Lada dealers weten er wel raad mee. Onder de kap bevindt zich een Euro 6d-temp 1,6 liter benzinemotor met 87 pk. Geen stoplichtsprinter dus maar wel zuinig met naar verwachting 1 op 8 tot 1 op 10.

De Granta is voorzien van ABS en stuurbekrachtiging. Hij is lekker compact, nog geen 5 meter lang, 1,74 meter breed en 2,59 meter hoog. Door het interieur licht te houden, lijkt het allemaal wat groter. Het bed maak je van de zithoek, de alkoof en de zes aanwezige kussens. De bedmaat is 2 bij 1,7 meter. In Duitsland zou de prijs uitkomen op € 29.990,- maar daar kennen ze geen Hollandse bpm.

Meer informatie: www.madeinrussia.de

Aanbod campers

Op zoek naar een camper? Op CampersCaravans.nl staat een groot aanbod campers te koop. Je kunt ook nog meer kampeernieuws op ons blog bekijken.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws