Geplaatst op: 18-09-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Lacros Elektrische Vouwfietsen

Lacros Elektrische Vouwfietsen

Lacros Elektrische Vouwfietsen

Volwaardig fietscomfort in je campergarage

Een vouwfiets meenemen schept mogelijkheden. Zo’n fietsendrager achterop de camper is niet per se nodig en op bestemming blijf je toch mobiel zonder je standplaats af te moeten breken voor een paar croissantjes. Langere afstanden kunnen je echter wel doen afvragen of dit nog wel vakantie is. Een extra compact formaat zit al snel een prettige fietservaring in de weg. Het Nederlandse Lacros brengt echter een serie elektrische vouwfietsen op de markt die ondanks compacte afmetingen in opgevouwen toestand, toch het comfort bieden van een gewone e bike met 28”wielen. 

Lacros is in 2009 van start is gegaan met de doelstelling om zowel lichtgewicht als betaalbare elektrische vouwfietsen te ontwikkelen met een volwaardig comfort. En dat is goed gelukt. Twee jaar geleden is Lacros verhuist naar een nieuw pand waar een indrukwekkende hoeveelheid fietsen worden aangepast of een servicebeurt krijgen. Aan de voorzijde prijkt de showroom waar alle modellen proefritklaar gepresenteerd staan.

Het ontwerp en de technische eigenschappen zijn bedacht in Nederland. De fietsen worden elders in Europa grotendeels geassembleerd waarna de eindmontage en kwaliteitscontrole in het Nederlandse Schijndel plaatsvindt. Hier kunnen de fietsen ook worden aangepast aan de wensen van de klant. Een kinderzitje, hondenkar of andere accessoires, er is heel veel maatwerk mogelijk. Service en reparaties kunnen in Schijndel plaatsvinden of aan huis. Lacros heeft hiervoor een aantal servicewagens op de weg die alle uithoeken van Nederland bereiken. Daarnaast kan iedere fietsenmaker aan een LaCros fiets sleutelen, slechts een paar onderdelen, zoals het display, zijn merkspecifiek.

In de loop der jaren is het fietscomfort verder verfijnd en het assortiment uitgebreid waarmee een modellenserie is ontstaan waarin de laatste stand der techniek in is verwerkt. Tenminste, wanneer dat daadwerkelijk iets toevoegt en betrouwbaar is want degelijk en duurzaam staan hoog in het vaandel. Er wordt dan ook consequent voor A kwaliteit onderdelen gekozen zoals Shimano versnellingen, Bafang motoren, Tektro handremmen of Panasonic en Samsung accu’s. 

De Lacros serie bestaat uit 7 verschillende modellen die in verschillende configuraties leverbaar zijn. Zo kun je kiezen voor wel of geen zadelvering, sterwielen, een zwaardere accu voor een grotere range of een middenmotor in plaats van een aandrijving in het achterwiel. Beide verzorgen een natuurlijke fietservaring, maar bij een middenmotor is een NEXUS naafversnelling mogelijk. Met een motor in het achterwiel kan alleen een versnelling met een derailleur worden toegepast. De elektrische aandrijving helpt je vooruit tot een snelheid van 25KM. Het display op het stuur voorziet afhankelijk van het model in vijf of negen ondersteuningsstanden en geeft informatie over de afgelegde afstand, snelheid en resterende accucapaciteit. 

De bestseller die in de afgelopen jaren steeds verder is doorontwikkeld tot een ideale reisgenoot in een eigentijdse look is de Scamper. Opvouwen van deze aluminium plooifiets doe je binnen 10 seconden. De trappers klappen in, het frame scharniert door het midden en het stuur naar beneden. Hiermee ontstaat een pakketje van 90x40x72cm met een gewicht van 22kg. De accu is geïntegreerd in de bagagedrager zoals je dat wel vaker ziet. Standaard met een range tot ca. 40km, een zwaardere accu met een range tot 120km is echter ook mogelijk. Laden kun je met de batterij in of uit de fiets. Maar met 6 versnellingen kun je ook zonder ondersteuning van de elektromotor goed fietsen. 

Lacros biedt naast de Scamper ook andere modellen aan zoals de sportief vormgegeven Trotter of de wat traditionelere Canter met een in het frame geïntegreerde accu. Beveiligd met een slot is de batterij eenvoudig uit het frame te nemen, ook deze kun je in of uit de vouwfiets opladen. Opgevouwen meten deze fietsen 89x40x72cm bij een gewicht van 20kg, exclusief de accu.

Gemakkelijker kan ook. De Lacros Ambling heeft een extra lage instap waarmee een onbedoelde struikelpartij uitgesloten is. Verder heeft deze versie dezelfde aangename rijeigenschappen en het technisch vernuft van de Scamper.

Geheel volgens de laatste trend ontbreekt een fatbike niet in de range. De Mustang met 7 versnellingen, 20 inch wielen en remschijven bezorgt je een zorgeloze rit in stijl. Net als alle Lacros fietsen verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Een vouwfiets die hetzelfde comfort biedt als een gewone fiets vraagt om bewijsmateriaal. Een korte proefrit op een Scamper vormt het uur van de waarheid. En die is dat een Lacros inderdaad fietst als een E Bike in groot formaat. Het gebogen stuur en een lekker zadel zorgen voor een zitpositie waar niets op aan te merken is. Met een liggende voorvork stuurt de fiets gemakkelijk zonder continue over te corrigeren. De vering in de voorvork en de wat dikkere banden strijken de hobbelige klinkerweg waar we op fietsen moeiteloos glad. En ook remmen of schakelen bieden geen verrassingen. Elektrisch fietsen is leuk op deze plooifiets. Je blijft in beweging maar zonder te vermoeien. En met een royale range kom je nog eens ergens.

Voor meer informatie:

Lacros 

Nieuwe Eerdsebaan 16

5482 VS Schijndel, Nederland

T: 073 203 2487

sales@lacros.nl

www.lacros.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws