Geplaatst op: 18-07-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Kwart kampeerders neemt hond mee

Kwart kampeerders neemt hond mee

Een op de vier Nederlandse kampeerders neemt hun hond mee naar de camping. Dat blijkt uit een peiling van campingspecialist ACSI onder meer dan 7.000 Nederlandse kampeerders. Dat cijfer is onder kampeerders al jaren stabiel. Kamperen met de hond is en blijft voor veel hondeneigenaren een ideale combinatie.

“Dat veel Nederlanders hun hond meenemen op vakantie is geen verrassing”, vertelt woordvoerder Frank Jacobs van ACSI. “Op veel campings kun je met je hond goed terecht. Zo hebben wij op Eurocampings.nl al meer dan 9.100 campings waar de kampeerder met zijn hond meer dan welkom is. Dat is meer dan 95 % van de campings!”, vervolgt Jacobs. “Het is goed om te zien dat veel mensen hun viervoeter meenemen op vakantie. Zo’n dier is echt een onderdeel van het gezin.”

De hond hoort er helemaal bij!
De hond hoort er helemaal bij!

Tips van ACSI

Jacobs heeft ook enkele tips voor vakantiegangers die hun hond mee willen nemen: “Reist je hond mee in de auto? Dan is het in veel landen, zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje, verplicht je hond in een bench of met een speciaal autotuigje vast te zetten. Dat is niet alleen veiliger voor mens en dier, maar kan je ook een forse boete schelen. Zorg dat je hier goed op bent voorbereid. En zorg ook in de auto dat je hond wat schaduw heeft. Met een simpel zonneschermpje maak je je beste vriend al erg blij. En, heel belangrijk, laat je hond niet alleen in de auto als je een tussenstop maakt. Het kan in een stilstaande auto al heel snel heel warm worden.”

Kamperen met je hond - comfort

Onze tips

Heb je nog nooit je hond meegenomen naar de camping? Dan is een goede voorbereiding erg aan te raden. Zodat zowel jij als je hond optimaal kunnen genieten van de vakantie. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van je bestemming, maar ook wat je het beste mee kunt nemen voor het comfort van je hond. Bekijk onze tips voor je voorbereiding

Eenmaal op de camping,  is het voor je hond even schakelen. Een nieuwe omgeving met allemaal nieuwe geluiden en geuren. Toch zijn er allerlei dingen die je kunt doen om het voor je trouwe viervoeter zo comfortabel mogelijk te maken. Bekijk onze tips voor op de camping

Je eigen camper of caravan

Nog op zoek naar een eigen camper of caravan? Op CampersCaravans.nl kun je kiezen uit een groot aanbod nieuwe en tweedehands campers en caravans. Of lees je liever eerst nog meer kampeernieuws?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws