Geplaatst op: 18-08-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Kraakvrije antislingerkoppeling van Knott

Kraakvrije antislingerkoppeling van Knott

Een krakende stabilisator of antislingerkoppeling maakt nogal wat lawaai in de bochten. Het Duitse Knott komt daarom met een koppeling die pas bij hogere snelheden de boel ‘klem zet’ met amper nog gekraak tot gevolg.

De meest gebruikte antislingerkoppeling is de mechanische. Door een hendel naar beneden te drukken als de caravan is aangehangen stel je hem in werking. De koppeling klemt zich om de kogel en onderdrukt zo mogelijke slingerbewegingen. Daardoor kun je zonder problemen tot meer dan 20 kilometer per uur harder rijden voordat je de kritische slingersnelheid bereikt.

Slimme sensor

Een trekhaakkop met zand of andere vervuiling laat de boel knarsen. Het Duitse Knott, specialist in assen, remmen en trekhaken, heeft daarvoor een oplossing bedacht. Het systeem is voorzien van een slimme sensor. Deze let niet alleen op de snelheid, maar ook op de toestand van het wegdek. Tot aan 30 kilometer per uur werkt de koppeling niet. Ook bij flink sturen zal de koppeling in de gaten hebben dat ingrijpen niet nodig is. Bij hogere snelheid doet de koppeling wel weer gewoon wat hij moet doen. Pas na 10 seconden stilstand laat de koppeling weer los.

Minder slijtage van de koppeling bij lagere snelheden en geen geknars. Verder is er nog een app in ontwikkeling waarop je de toestand van deze Electronic Coupling Control kunt aflezen. Prijzen zijn momenteel nog niet bekend, maar het systeem zal meer kosten dan de huidige generatie antislingerkoppelingen.

Meer informatie: www.knott.de

Op zoek naar een camper of caravan? Bekijk hier het aanbod

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws