Geplaatst op: 11-02-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Kom dit voorjaar kamperen in Limburg

Kom dit voorjaar kamperen in Limburg

Heb je komend voorjaar zin om er eens lekker op uit te trekken in eigen land en twijfel je nog over een bestemming? Kom dan kamperen in Limburg! Boek een heerlijke plek met uitzicht op het water, aan de rand van een stad of midden in de natuur. Het is in deze provincie allemaal mogelijk. Trek naar het zuiden van het land en ontdek de leukste kampeerplekken in Limburg.

Foto’s: Limburg Marketing & Petra Lenssen Photography

Grote variëteit

Kamperen in Limburg is een echte aanrader. Waarom? De zuidelijkste provincie van Nederland telt namelijk een grote variëteit aan verblijfslocaties voor de caravan, tent of camper. Kies je voor een camping aan het water, midden in de natuur of dichtbij een stad? Maar ook voor liefhebbers van glamping of trekkershutten die voorzien zijn van alle gemakken en faciliteiten, is er voldoende keus. Er is in Limburg voor iedere kampeerliefhebber wel een plek te vinden om te verblijven.

Big Five

De provincie Limburg is bijzonder veelzijdig wat betreft de natuur. De bossen, stuifduinen en langgerekte akkers zijn prachtig om doorheen te fietsen, te wandelen en zeker het ontdekken waard. Vijf schitterende natuurgebieden in Midden-Limburg, de Limburgse ‘Big Five’, nodigen je uit voor een stevige wandeling of fietstocht. Tot deze vijf behoren Nationaal Park De Meinweg, Nationaal Park De Groote Peel, het Leudal, RivierPark Maasvallei en GrensPark Kempen~Broek. Deze gebieden zijn een walhalla voor ruiters, wandelaars, fietsers en iedereen die van de natuur houdt.

De Maasplassen

De regio rond de Maasplassen is met name in de zomermaanden een paradijs voor watersporters. Toch kun je hier in het voor- en najaar ook prima vertoeven. Rondom de Maas en de Limburgse Maasplassen vind je namelijk aardig wat bijzondere kampeermogelijkheden. De Maasplassen is met een oppervlakte van zo’n 3000 hectare het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Vanaf een camping in de buurt beleef je hier een heerlijke vakantie die bol staat van waterplezier, zoals zwemmen, surfen, suppen, zeilen en duiken maar ook kanoën, roeien of wakeboarden.

Shoppen en cultuur

Valt de keuze op een camping dichtbij een Limburgse stad, dan kun je genieten van zowel de nabijheid van de vrije natuur, als de drukte en gezelligheid van het stadse leven. Winkelen en culturele uitjes zijn erg leuk in steden zoals bijvoorbeeld Venray, Roermond of Weert. Ze beschikken over een gezellige, karakteristieke binnenstad vol leuke speciaalzaken en bekende winkelketens. Echte shopliefhebbers kunnen in het Designer Outlet Roermond uren hun hart ophalen.
De enorme rijkdom aan kastelen, kerken, musea, molens en monumenten maken het cultuurhistorisch erfgoed in Limburg compleet. Ook zijn er ontelbaar veel restaurantjes en cafés te vinden waar je in het voorjaarszonnetje op het terras kunt genieten van de lekkerste gerechten. Limburgse steden en dorpen beschikken over heel wat historische, monumentale gebouwen.

Netherlands, Helden, Ardoer Camping “De Heldense Bossen”

Kindvriendelijk

In Limburg zijn er ook tal van kindvriendelijk campings waar de kleinsten volop aan hun trekken komen en zich zeker niet zullen vervelen. Op en rond deze kampeerterreinen zijn er tal van plekken waar geravot, gevoetbald en buiten gespeeld kan worden. Daarnaast beschikken sommige campings zelfs over een eigen (binnen)zwembad of anders is er wel een zwemvoorziening in de buurt. Ook leuk is een kleinschalige boerencamping, waar kinderen mogen helpen bij het eieren rapen, voeren of melken, in de avond mee mogen om de koeien uit de wei te halen en misschien zelfs een kalfje geboren kunnen zien worden. En zeg nu zelf, als de (klein)kinderen het naar hun zin hebben, geniet je daar als (groot)ouders van mee.

Kortom, de variëteit van de prachtige natuur, gezellige steden, culture rijkdom, prima faciliteiten en voorzieningen op campings is wat Limburg zo leuk maakt! Kijk op www.hartvanlimburg.nl voor meer informatie over kamperen en wat er te beleven is in Limburg.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws