Geplaatst op: 09-04-2022 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Knaus E-power: weg met de gasfles

Knaus E-power: weg met de gasfles

Van het gas af is een duurzaam toverwoord en Knaus wil daar volop op meeliften. Het modeljaar 2022 gaat de caravanbouwer dan ook inzetten om e-power eens stevig op de kaart te zetten in caravanland. Maar liefst dertien modellen in de Südwind- en Sport-serie worden volledig elektrisch aangeboden.

E-power is volgens Knaus de volgende stap in duurzaam kamperen. In de toekomst zullen alle Knaus caravans dan ook volledig elektrisch, dus zonder een gasinstallatie, leverbaar zijn. Nog een voordeel, de e-power modellen zijn 50 kilo lichter dan de gasversie. Een voordeel voor caravaners die een niet te grote trekauto voor de kar spannen.

In de Knaus e-power exemplaren kokkerel je op een inductieplaat. Ook voor de energiezuinige compressorkoelkast, de verwarmings- en airconditioningunit met een warmtepomp is geen gas meer nodig. In de praktijk merk je daar weinig van want de E-caravans zijn uitgerust met behoorlijk intelligente elektronica die voorkomt dat je met gesprongen zekeringen de camping in het donker zet. Met de elektrische caravans meent Knaus vooral beginnende kampeerders en verhuurbedrijven aan te spreken. De meeste caravan-kampeerders vinden het gedoe met gasflessen maar lastig, aldus Knaus.

Meer informatie vind je hier.

Meer kampeernieuws

Meer kampeernieuws lezen? Op het blog van CampersCaravans.nl lees je alles over kampeergebieden en het laatste kampeernieuws. Of start je zoektocht naar je eigen camper of caravan op CampersCaravans.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws