Geplaatst op: 07-09-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Kip Kompakt ook energielabel A

Kip Kompakt ook energielabel A

In 2019 mocht de Kip Shelter zich de allereerste caravan met een energielabel noemen. Nu krijgt de Kip Kompakt deze sticker ook opgeplakt.

Behalve het meest zuinige energielabel heeft de Kip Kompakt meer in huis op het gebied van milieubesparend kamperen. Zoals een laag brandstofverbruik van het trekkende voertuig. Want deze Kip caravan weegt leeg slechts 790 kilo.

Het aerodynamische ontwerp helpt daar flink aan mee. Het hefdak zorgt er verder voor dat de Kip onderweg minder wind vangt. De caravan doet zo helemaal mee in de trends van duurzaam kamperen en terug naar de basis.

Kip Kompakt

Elektrische en hybride auto’s

Daarnaast past de Kip Kompakt prima achter een elektrische of hybride auto. Er is namelijk al een Kip Basic vanaf 560 kilo. Daarmee zijn deze Kip caravans geschikt voor alle voertuigen van nu en de toekomst. Kip verwacht binnenkort ook voor de modellen Vison en Greyline het groene A energielabel te bemachtigen.

Meer informatie: www.kipcaravans.nl

Op zoek naar een Kip?

Ben je nog op zoek naar een Kip caravan? Je kunt ze bij ons zowel huren als kopen. Bekijk hier het aanbod. Of lees nog meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws