Geplaatst op: 08-12-2019 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 2 minuten
Ken jij al de Colim?

Ken jij al de Colim?

Colim staat voor Colors Of Live In Motion. Een combinatie van een auto, caravan en camper. Over het uiterlijk zijn de meningen misschien verdeeld, over de flexibiliteit is geen discussie mogelijk.

Het ontwerp

Het los koppelen van het rij- en caravan gedeelte
Het los koppelen van het rij- en caravan gedeelte

Dit bijzondere kampeermiddel is ontworpen door de Duitser Christian Susana. Hij kwam op het idee om een camper te ontwikkelen die functioneert als een caravan. De camper bestaat dan ook uit twee delen. Het campergedeelte en het autogedeelte. De voorkant (het autogedeelte) kan je loskoppelen van het woon- en slaapgedeelte. Op deze wijze kan de achterkant (het campergedeelte) blijven staan op locatie. Met het autogedeelte is de stad of streek te verkennen of reuze handig om een boodschapje mee te doen.

Het interieur

De Colim Caravans is geschikt voor twee tot maximaal vier personen die er in kunnen eten en slapen. Ideaal voor een kleine groep vrienden of een niet al te groot gezin, maar natuurlijk ook als je lekker met zijn tweetjes op avontuur gaat. De Colim kan een topsnelheid van max 90 km/uur halen. Dat is misschien niet super snel maar het gaat erom dat de Colim een stuk zuiniger is dan een traditionele camper of auto – caravan combinatie. Daarnaast is het interieur van de Colim uniek. Net zoals de Colim zelf volledig modulair aanpasbaar.

interieur Colim
Het interieur van de Colim

De indeling van de keuken, badkamer, slaapkamer en zithoek zijn allemaal aan te passen naar jou wensen. Klik hier voor meerdere foto’s

Concept

Een uiterst ingenieus idee. Maar de Colim caravan is nog wel een concept. Toch komt de oplossing om niet meer te hoeven kiezen tussen een camper of caravan hiermee een stuk dichterbij!

Meer lezen over bijzondere voertuigen? Kijk dan ook eens op campertesten!

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws