Geplaatst op: 17-11-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Karsten Opera Blueline: milieubewust kamperen

Karsten Opera Blueline: milieubewust kamperen

Milieubewust kamperen, dat kan met de Karsten Opera Blueline tenten. Dit zijn momenteel de groenste en duurzaamste tenten op de markt. Ze worden namelijk volledig samengesteld uit gerecyclede materialen, zoals van spijkerbroeken.

De tenten in de Opera Blueline zijn vervaardigd uit Tencate BlueCAMP-katoen. Dat is een mix van gerecyclede spijkerbroeken en hoogwaardig katoen. Wel zo milieuvriendelijk dus.

50.000 liter water besparen

Deze mix biedt voldoende kwaliteit en is bovendien erg duurzaam. Door een deel van het katoen te vervangen voor gerecyclede jeans wordt er per tent maar liefst 50.000 liter water bespaard. Bovendien is er geen kleurstof nodig, omdat de spijkerbroeken de stof al een unieke blauwe kleur geven.

Karsten Blueline

Ook bij het overige materiaal is er goed gelet op de duurzaamheid. Zo maakt Karsten voor het grondzeil gebruik van restmateriaal dat vrijkomt bij de vervaardiging van Bisonyl. Dat wordt nu eens niet zoals gebruikelijk weggegooid maar speciaal voor Karsten tot een “recupasta” verwerkt. Daarmee kan de tentenproducent een duurzaam geproduceerd grondzeil maken dat net zo stevig is. Dat geldt ook voor de ritsen. Die zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Meer informatie op www.karstententen.nl

Campers en caravans

Op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog het laatste Kampeernieuws?

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws