Geplaatst op: 19-10-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Kampeertrends 2020: caravans met luxe design

Kampeertrends 2020: caravans met luxe design

Veel producenten steken energie in het design van hun caravans. Bürstner maakt er zelfs een filosofie van, met het thema ‘wohnfühlen’, een samentrekking van ‘wohnen’ en ‘wohlfühlen’.

Fabrikanten doen steeds vaker een beroep op binnenhuisarchitecten en stylisten. Hierdoor nemen ze hier en daar voorzichtig afscheid van de eeuwige houtdecors die decennialang de caravaninterieurs domineren. Vorig jaar zagen we dat in de Dethleffs Generation-caravan. Nu komen we het ook tegen in bijvoorbeeld de Bürstner Averso Harmony Line.

Caravan op CampersCaravans.nl

Luxe sfeer

Ook een merk als Tabbert experimenteert volop, om de sfeer van luxe New Yorkse lofts te introduceren in hun meest luxe series. Zoals in de Puccini, die helemaal opnieuw van de tekentafel komt. Met 3D-houtdecors waarbij je de ‘nerf’ voelt zitten. Met luxe gadgets als een soort lichtsluis bij de entree, waarbij je binnenstapt onder een kalmerende led-sterrenhemel vanuit een glazen mini-plafond.

Tabbert Puccini

Verlichting is ook een thema bij onder meer Dethleffs, die bij de ontwikkeling van de nieuwe Nomad caravanserie zelfs een lichtarchitect inschakelde. Het resulteerde in verborgen led-verlichtingsslangen op drie niveaus in de hele caravan. Onzichtbaar weggewerkt langs de bovenkasten in plafond, onder het werkblad van de keuken en langs de vloer, waardoor alles veel ruimtelijker en sfeervoller oogt – stuk voor stuk apart te dimmen, zodat je zelf je eigen atmosfeer in de caravan kunt bepalen.

Op zoek naar een nieuwe of gebruikte caravan? Bekijk hier het huidige aanbod

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws