Geplaatst op: 11-10-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Kampeertrends 2020: all-inclusive caravans

Kampeertrends 2020: all-inclusive caravans

Steeds meer caravanmerken komen met all-inclusive concepten op de kampeermarkt. Een fabrikant als Hobby hanteert die formule al jaren, maar inmiddels zijn ook andere caravanproducenten overtuigd van dit concept. Waaronder de Sloveense fabrikant Adria, die voor volgend seizoen ‘Adria Inclusive’ introduceert in haar modellen.

En dat geldt ook voor Knaus. Die voert al enkele jaren de ‘Silver Selection’, maar levert voor 2020 ook z’n populaire Südwind meer dan zeer compleet af. Alles wat een koper in de showroom op de optielijst zou aanvinken, zit nu standaard aan boord: grotere dakluiken, extra leesspotjes, USB-aansluitingen, insectenhordeur, boiler, zelf stellende remmen, antislingerkoppeling, een hoge koelkast met meer inhoud tot en met een neuswiel met ingebouwde disselweger (Knaus) en een tweede voortentrail aan de achterkant van de caravan (Adria) – handig voor een tweede luifeltje voor een ontbijt in het ochtendzonnetje of als regenbescherming voor de fietsen.

En doordat caravanfabrikanten groot inkopen, kunnen ze die complete uitvoeringen relatief voordelig aanbieden. Waardoor je als consument duizenden euro’s goedkoper uit bent dan wanneer je alles ‘los’ bijbestelt.

Op zoek naar een nieuwe of gebruikte caravan? Bekijk hier het huidige aanbod

Caravan op CampersCaravans.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws