Geplaatst op: 11-07-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Kampeermarkt groeit: miljoen meer kampeerders

Kampeermarkt groeit: miljoen meer kampeerders

Dat de kampeermarkt groeit is geen verrassing. Eerder schreven we al over de  ongekende populariteit van campers en caravans. De coronacrisis speelt een grote rol in de stijging van de populariteit van kamperen. Deze bracht veel beperkingen met zich mee, maar opende het ook nieuwe mogelijkheden.

In een interview met NU.nl zegt Marjon Kaper, directeur Reizen van de ANWB, dat Nederland er maar liefst een miljoen kampeerders bij heeft gekregen. Waar Nederland voor de coronacrisis nog ruim drie miljoen kampeerders telde, zijn dat er nu bijna vier miljoen! “Nederlanders hebben het kamperen herontdekt”, zegt Kaper in het nieuwsbericht.

Vooral kampeerlanden als Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en België zijn geliefd. En terecht! Deze landen bieden volop mogelijkheden voor een heerlijke kampeervakantie. Denk bijvoorbeeld aan de Franse Vogezen of kamperen tussen de wijngaarden in Duitsland. Maar ook ons eigen land biedt volop vakantiemogelijkheden.

Prachtig uitzicht in de Franse Vogezen
Prachtig uitzicht in de Franse Vogezen

Rust en ruimte

De flexibiliteit en eigen voorzieningen maakt kamperen een favoriete tijdsbesteding. Vakantiegangers kiezen daarmee voor rust en ruimte. Bovendien kunnen kampeerders de 1,5 meter afstand makkelijk hanteren. Opvallend is dat veel mensen niet kiezen om in de zomervakantie weg te gaan, maar juist in het najaar. Daarnaast wordt er steeds vaker later geboekt dan voorheen, zo blijkt uit het interview op Nu.nl

Door het oplopende aantal reizigers met de auto, caravan of camper, zullen ook de zwarte zaterdagen terugkeren. Zo denkt ook Marjon Kaper. Ze verwacht daarom dat de wegen in het laatste weekend van juli en het eerste weekend van augustus in Nederland, België en Frankrijk behoorlijk overbelast zullen zijn. Goed om rekening mee te houden.

Huidige aanbod

Ben jij nog op zoek naar je eigen camper of caravan? Bekijk ons huidige aanbod hier. Liever een camper of caravan huren? Ook dat kan via CampersCaravas.nl! Je avontuur begint bij CampersCaravans.nl.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws