Geplaatst op: 15-06-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Jongeren zoeken campers en caravans

Jongeren zoeken campers en caravans

Campings zijn steeds populairder. Zeker tijdens deze tijden valt op dat er een explosieve groei plaatsvindt. Een groot voordeel is dat je last minute kunt beslissen om weg te gaan en als je een eigen sanitair hebt, kun je bijna overal terecht.

Volgens cijfers van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) telt Nederland 131.594 geregistreerde campers. De gemiddelde leeftijd van de eigenaren ligt rond de 62 jaar, maar die leeftijd is de afgelopen jaren alleen maar aan het dalen. “Het aantal campers in Nederland groeit explosief en er komen steeds meer jongere eigenaren bij”, vertelt Rosanne Vriend van NKC.

Vriend vertelt verder: “In eerste instantie lag alles stil, maar nu de maatregelen zijn versoepeld, merken verkopers dat er meer mensen langskomen om zich te laten informeren”

Omdat een camper een grote uitgave is, is huren een veel gekozen optie van mensen. Zeker voor de jongeren. Bij het boeken valt op dat veel klanten voor het eerst op pad gaan met een camper. Deze tijden maken het aantrekkelijk om kamperen te proberen en dit is heel goed voor de markt.

Wanneer gekeken wordt naar de leeftijdsgroepen die zoeken naar campers en caravans, is de groep tussen 18 en 24 jaar het meest gestegen. Daarna komt de groep van 25-34 en waar ook een zichtbaar verschil te merken is, is in de leeftijdsgroep van 34-44.

Zelf aan het denken om een camper of caravan te kopen? Bekijk het gehele aanbod op CampersCaravans.nl
Inspiratie nodig voor leuke campings? Lees dan verder op ons blog.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws