Geplaatst op: 15-09-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
iSmove: de nieuwe Niesmann + Bischoff

iSmove: de nieuwe Niesmann + Bischoff

Minder dan 3,5 ton, maar boven alle verwachtingen. Dat vat de nieuwe iSmove van Niesmann + Bischoff in één zin samen. Wie in de compacte klasse wilde reizen met een totaalgewicht van minder dan 3,5 ton, moest inleveren op het gebied van ruimte en laadvermogen en moest leven met compromissen.

Niesmann + Bischoff heeft met succes een volledig geïntegreerde camper gebouwd met aanzienlijk meer ruimte en een hoger laadvermogen dan ooit in deze klasse had kunnen worden gehoopt. Dit heeft te maken met een hele reeks nieuwe ideeën, die met name in de architectuur en kenmerken van het interieur te vinden zijn.

En het is niet alleen qua gewicht, maar ook qua design en comfort dat de nieuwe iSmove inspeelt op de eisen van een geheel nieuwe, jongere doelgroep. Zij willen met een normaal autorijbewijs de wereld van premium camper betreden. Om met minder dan 3,5 ton premium kwaliteit te kunnen leveren zonder concessies te doen aan de ruimte, was het nodig om de hele camper opnieuw te bekijken. Alles moest in twijfel worden getrokken.

iSmove

Alle regels breken

Er zijn regels die al decennialang bestaan ​​op de campermarkt en de geest van camperliefhebbers. De algemene overtuiging was dat een camper met alle denkbare vormen van comfort, ruimte voor maximaal vijf personen, comfortabele bedden, een royale hoeveelheid opslagruimte en een verbluffend laadvermogen simpelweg niet haalbaar was met minder dan vijf ton.

Het werd tijd voor nieuwe oplossingen, want alles met meer dan 3,5 ton is simpelweg geen optie voor de nieuwe generatie klanten. Die moeten anders een vegunning nemen die iets zwaarder toestaat. Als gevolg hiervan is de vraag naar een premium camper met een gewicht van minder dan 3,5 ton de laatste jaren steeds luider geworden.

iSmove

iSmove

Niesmann + Bischoff heeft nu het perfecte antwoord: de iSmove. Het lijkt onmogelijk, maar hoewel hij op basis van zijn buitenafmetingen ongetwijfeld tot de compacte klasse behoort, kunnen de passagiers genieten van de voeringatmosfeer die hij binnenin biedt. En dat is simpelweg te danken aan de overvloed aan binnenruimte en een veelvoud aan features die je normaal alleen aantreft in de zwaargewichtsklasse van 7,5 ton.

Hubert Brandl, algemeen directeur van Niesmann + Bischoff vertelt: “Kleiner exterieur, groter interieur. Minder gewicht met alles en meer erin. Je zou misschien ‘iets minder meer’ kunnen zeggen. Met de nieuwe iSmove hebben we de premiumkwaliteit gemaximaliseerd door ons te concentreren op de essentie met een groot aantal slimme functies. Het resultaat is een nieuwe camper voor een nieuwe generatie klanten die het meeste uit elk moment van hun leven willen halen.”

iSmove

Compacte buitenkant en doordacht interieur

De ware grootheid van de nieuwe iSmove komt tot uiting in het interieur. Duidelijke zichtlijnen door het hele voertuig en natuurlijke akoestiek door met vilt beklede binnenwanden. Deze creëren een geheel nieuw gevoel van ruimte. Een innovatief lichtconcept met moderne glaspanelen voor de aansturing van de spots in het donkere antracietplafond zorgt ’s avonds voor een buitengewone feelgood-sfeer.

Om optimaal gebruik te maken van de bestaande ruimte, bedacht Niesmann + Bischoff zeven volledig nieuwe ideeën en zette deze direct in het handelsmerk. Dat omvat een elektrisch bedienbaar opklapbaar keukenblad, een draaibare zitbank met gordel, een hefbed dat volledig in het plafond verdwijnt en een schuifmechanisme dat de bruikbare ruimte voor douche en toilet verdubbelt.

iSmove

De eerste voertuigen zullen vanaf september 2020 bij alle dealers te zien zijn. Meer hierover lezen? Kijk hier!
Op zoek naar meer kampeernieuws? Lees hier verder.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws