Geplaatst op: 17-06-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
In productie: elektrische Fiat E-Ducato

In productie: elektrische Fiat E-Ducato

Vanaf 2030 mogen er in Nederland geen nieuwe personenauto’s met verbrandingsmotor worden verkocht. Of er een uitzondering voor campers wordt gemaakt is maar de vraag. Het populairste basisvoertuig voor campers, de Ducato, is echter nu al in een elektrische uitvoering verkrijgbaar: de Fiat E-Ducato.

Dankzij het hoge koppel rijdt de Fiat E-Ducato veel levendiger. Fiat bouwt de elektrische bus in nagenoeg alle configuraties zoals we die ook van de dieselversies kennen.

Twee accupakketten

Er zijn twee accupakketten beschikbaar. De basisaccu van 47 kWh of een 79 kWh accupakket. In beide gevallen beschikt de elektrische Ducato over een 90 kW (122 pk) elektromotor die een koppel van 280 Nm levert. Thuis en op de camperplaats is de camper in een nachtje helemaal op te laden. Maar na 250 à 300 kilometer is de accu weer leeg. Aan een snellader is na een half uur de accu weer tot 80% gevuld.

Meer informatie: www.fiatprofessional.com

Nog op zoek?

Nog op zoek naar een nieuwe camper? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog het laatste kampeernieuws?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws