Geplaatst op: 29-05-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Holtkamper Aero: designwonder met slimme vondsten

Holtkamper Aero: designwonder met slimme vondsten

De vouwwagen heeft de afgelopen jaren een enorme come-back gemaakt. De moderne tenttrailer combineert het oergevoel van kamperen met comfort en opzetgemak. We bekijken een vouwwagen uit het premium segment: de Holtkamper Aero MTT Limited Edition, een merk met 90 jaar ervaring.

Vouwwagens hebben in korte tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ooit was het opzetten van zo’n ‘klapkar’ een soort gezelschapsspel op de camping met toeschouwers die er speciaal hun campingstoel voor omdraaiden. Moderne vouwwagens staan tegenwoordig in een paar minuten, doordat de opzetsystemen de afgelopen jaren een revolutie hebben doorgemaakt. Ook bij ‘good old’ Holtkamper: een Nederlands merk met decennia ervaring en talloze patenten.

De Aero is zo ontworpen dat je ‘m ook zonder Windforce prima in je eentje kunt opzetten.
De Aero is zo ontworpen dat je ‘m ook zonder Windforce prima in je eentje kunt opzetten.

Luxe actiemodel

De Holtkamper Aero MTT Limited Edition is een vereenvoudigde versie van de Aero zonder Windforce-opzetsysteem. Daardoor ontstaat een luxe actiemodel in een oplage van 20 stuks, met een interessante prijs. De Aero is zo ontworpen dat je ‘m ook zonder Windforce prima in je eentje kunt opzetten. Het roestvrijstalen frame klapt eenvoudig uit door het gebruik van gasveren en een enkele, lange carbon buis vormt de gehele draagconstructie van de voortent. Hierdoor zijn geen scheerlijnen en tentstokken nodig. Door de speciale constructie kun je onderweg ook een nachtje kamperen zonder tentharingen – dat maakt de Aero ideaal om rond te trekken.

De Holtkamper Aero is gebouwd op een geremd AL-KO chassis met 14 inch wielen. De Aero Limited Edition is voorzien van het Holtkamper Wagenpakket, bestaande uit een reservewiel met ophangbeugel, lichtmetalen wielen, AL-KO disselslot, schokdempers, een koudschuimmatras en een soft-top die de vouwwagen onderweg beschermt tegen regen en vuil. Door het Pack-N-Go systeem is vakantiebagage altijd bereikbaar zonder dat je de vouwwagen hoeft uit te vouwen.

De fraaie boogvormen van de grote luifel.
De fraaie boogvormen van de grote luifel.

Wonen, eten, slapen

De Aero heeft een grote binnenruimte met een vast (uitritsbaar) kuipgrondzeil dat meevouwt tijdens het openen. Het woongedeelte is voorzien van het Membrane Airco Tentsystem, een Holtkamper uitvinding met een dak van drie lagen tentdoek die condens voorkomen en zorgen voor ventilatie, en isolatie. Op de wagenbak zit de slaapcabine van katoen, met daarin een comfortabel bed van maar liefst 215 cm lengte, gemonteerd op een lattenbodem die met gasveren omhoog scharniert. Zo kun je eenvoudig bij je vakantiespullen in het bagagecompartiment.

Keuken van de Holtkamper Aero.
Keuken van de Holtkamper Aero.

Buiten het woongedeelte van de Holtkamper Aero zien we de fraaie boogvormen van de grote luifel die door de grote carbon tentstok omhooggehouden wordt. Die levert veel bewegingsruimte op omdat er nergens tentstokken in de weg staan. Voor het tentdoek is gebleekt Egyptisch katoen gebruikt: het handelsmerk van Holtkamper. Het katoen is lichtgewicht en zeer dicht geweven waardoor een optimale waterdichtheid ontstaat, gecombineerd met veel ademend vermogen. Dat levert een fijn binnenklimaat op, zowel in de zon als op mindere dagen.

Het actiemodel van de Aero is standaard voorzien van de luxe MTT (Multi Talent Trailer-)keuken met gasstel, spoelbak, opbergruimte voor kookspulletjes en een koelkast. Die keuken hangt aan de achterkant van de wagenbak, zodat je onder de luifel kunt koken. Tijdens het kamperen zit de dissel aan de achterkant – daar heb je tijdens je verblijf op de camping geen last van.

De keuken hangt aan de achterkant van de wagenbak.
De keuken hangt aan de achterkant van de wagenbak.

Conclusie Holtkamper Aero

Holtkamper zit in het premium segment van de vouwwagens. Ook bij de Aero Limited Edition worden eersteklas materialen gebruikt en dat zie je terug in de prijs. Voor hetzelfde geld koop je een nieuwe caravan, waarmee de Aero overigens prima kan concurreren, met z’n lattenbodem, comfortmatras, slimme buitenkeuken en de eenstoks luifel die veel leefruimte oplevert. Een extra voordeel is dat de Aero moeiteloos achter compacte en zelfs elektrische personenauto’s past: met een totaalgewicht van 750 kilo voel je nauwelijks dat er iets achter de auto hangt.

PLUS & MIN

+/+ kwaliteit en design
+/+ opzetgemak
-/- prijs

Technische informatie

CHASSIS
Chassis: AL-KO chassis met oplooprem en achteruitrij-automaat
Tentframe: RVS en carbon

AFMETINGEN
Lengte: 420 cm (incl. keuken)
Breedte: 180 cm
Hoogte: 120 cm

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 2
Bed afmetingen: 155×215 cm

GEWICHTEN
Leeggewicht: 550 kg
Max. toegestane massa: 750 kg
Laadvermogen: 200 kg

Prijs vanaf € 16.995

Meer informatie vind je op www.holtkamper.nl

Nieuwe camper of caravan

Op zoek naar een camper of caravan? Bekijk het huidige aanbod op CampersCaravans.nl. Je kunt natuurlijk ook meer kampeernieuws lezen, of ontdekken welke campertesten en caravantesten we hebben gedaan.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws