Geplaatst op: 01-02-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
HISWA Amsterdam Boat Show: 50.000m2 watersportplezier

HISWA Amsterdam Boat Show: 50.000m2 watersportplezier

Van woensdag 11 tot en met zondag 15 maart 2020 vindt in RAI Amsterdam de 65e editie plaats van het grootste watersportevent van Nederland, HISWA Amsterdam Boat Show. HISWA is er voor iedereen die houdt van varen; van af en toe in een sloep varen tot regelmatig zeilen.

Op de HISWA vind je de nieuwste modellen boten, onderdelen en accessoires, handige gadgets, mooie reisverhalen, tips en advies voor zowel de doorgewinterde watersporter als voor degene die op zoek is naar zijn eerste eigen boot. Uiteraard ontbreken duurzame initiatieven niet in het programma. HISWA Amsterdam Boat Show is ‘the place to be’ ter voorbereiding op het nieuwe vaarseizoen.

Van boten tot outdoorkleding

HISWA presenteert een breed aanbod aan deelnemers op het gebied van watersport en -lifestyle. Je vindt er het grootste aanbod sloepen, tenders en weekenders van Nederland, een ruim aanbod aan sportboten, rubberboten, buitenboordmotoren, een breed scala aan open zeilboten, day sailers en klassenorganisaties. Daarnaast vind je er volop accessoires, gadgets en lifestyle-gerelateerde producten en –diensten.

Foto door: Floris Heuer

HISWA Mainstage

Het vaste HISWA-podium zal komend jaar uiteraard niet ontbreken en zal te vinden zijn in de vernieuwde hal 5. De programmering is als altijd breed en divers. Een kleine sneak preview van het aanbod; bij Expeditie Sloep krijgt de bezoeker tips en weetjes die erg handig zijn wanneer je de aanschaf van een sloep overweegt. Bij de Vaarquiz kan dagelijks de vaarkennis getest worden. Natuurlijk is er aandacht voor de vele (inter)nationale zeilwedstrijden die in 2020 op de agenda staan en komen, ter inspiratie, de verhalen van Vertrekkers aan bod! Ook zal er aandacht zijn voor (de toekomst van) elektrisch varen.

Voor elk wat wils

HISWA is het bezoeken waard wanneer je belangstelling hebt voor…

  • de nieuwste modellen boten (tot ca. 10 meter), onderdelen, accessoires en gadgets.
  • interactieve demo’s, workshops, tips en tricks voor bootonderhoud.
  • mooie verhalen van Vertrekkers.
    het aanschaffen van een (eerste) boot.
  • de nabije toekomst van watersport, wanneer je wil weten hoe het zit met elektrisch varen en de rol van zon- en windenergie.
  • de (inter-) nationale wedstrijden die in 2020 op de planning staan.

HISWA Sport Xperience

Tijdens HISWA vindt tevens de tweede editie van HISWA’s Sport Xperience plaats. Jeugd van 6 t/m 16 jaar kan hier kennis maken met diverse (water)sporten zoals zeilen, suppen en kanoën. Ook kan je er volleybal, skiën, snowboarden, bmx, golf en urban hockey uitproberen. Of ontdek in het WaterLab het antwoord op vragen als ‘waarom blijf je drijven op zout’ en ‘waarom ontstaat een waterkolk?’

Een bezoek aan HISWA Sport Xperience is gratis voor 6 tm 16-jarigen onder begeleiding van een volwassene met een geldig entreebewijs.

Foto door: Floris Heuer

Openingstijden en locatie

Van 11 t/m 15 maart 2020 in RAI Amsterdam. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree onder begeleiding van een volwassene met geldig entreebewijs.

Woensdag 11 maart 11:00 – 18:00 uur
Donderdag 12 maart 11:00 – 18:00 uur
Vrijdag 13 maart 11:00 – 22:00 uur
Zaterdag 14 maart 10:00 – 18:00 uur
Zondag 15 maart 10:00 – 18:00 uur

Meer informatie vind je hier: www.hiswarai.nl

Zoek je een camper of caravan?

Wil je binnenkort op vakantie met je eigen camper of caravan? Op onze website vind je een groot aanbod, dat je hier kunt bekijken. Of lees je liever nog wat meer kampeernieuws?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws