Geplaatst op: 14-07-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Gezond drinkwater: uniek Tank-O3 systeem

Gezond drinkwater: uniek Tank-O3 systeem

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk altijd schoon drinkwater tot je beschikking hebben. Of je tank nu vol of leeg is. Met het unieke Tank-O3 systeem begin en eindig je elk seizoen met een schone drinkwatertank.

Tank-O3 is bovendien een milieuvriendelijk systeem zonder nare geuren of smaakjes, het volledig natuurlijk. Verder is het vrijwel onderhoudsvrij. Als je gebruikmaakt van een camper, caravan, boot, tiny house etc. dan is het je doel autonoom te zijn, ook wat betreft de watervoorziening. Een watertank is daarvoor de enige oplossing.

Waterveiligheid

Met Tank-O3 is zorg je voor (water)veiligheid! Zeker in de huidige tijd schrijven we HYGIËNE met hoofdletters gezien het belang hiervan. Als je vaak je handen wast is het belangrijk dat het water niet besmet is met welke bacterie of welk virus dan ook. Het milieuvriendelijke Tank-O3 systeem beveiligt en ontzorgt, je vult de tank met drinkwater en Tank-O3 doet de rest: het houdt het water minimaal op dezelfde kwaliteit als het ingenomen water, het verwijdert en voorkomt biofilm, bacteriën (o.a. legionella dus), virussen, algen, schimmels, sporen etc. En nooit meer nare geurtjes of vieze smaak! Kortom: je hebt geen omkijken meer naar de zuiverheid en veiligheid van het water en de watertank!

Voorkom biofilm

Gezond drinkwater: uniek Tank-O3 systeem
Uniek Tank-O3 systeem

De meeste watertanks zijn gemaakt van plastic. Dit is helaas een prima basis voor het ontwikkelen van biofilm. Biofilm is simpelweg de opeenhoping van eiwitten en vetten die aan de wanden, in de lucht en in het water in je tank blijven kleven. Als je geen voorzorgsmaatregelen neemt, wordt je watertank als het ware een “aquarium”. Naarmate biofilm zich ontwikkelt, vormt deze een laag die bacteriën beschermt waardoor deze zich razendsnel kunnen ontwikkelen. Een goede oplossing: Tank-O3!

Voorkom legionella

In de watertank kan de watertemperatuur fluctueren, waardoor de kwaliteit van het water verslechtert en er legionella kan ontstaan. Legionella groeit in stilstaand water (in de watertank èn in de leidingen!) vooral wanneer het water tussen de 20° en 50° Celsius komt, wat in de zomer gebruikelijk is.

Legionellose is een infectie met de legionellabacterie, ook wel de veteranenziekte genoemd. Als er gesproeid wordt met water waar de bacterie in zit, dan kan iemand hele kleine druppeltjes water(nevel) met de bacterie inademen. Dit kan gebeuren tijdens het douchen, bij het tanden poetsen, bij de afwas doen of bij het groenten wassen etc. (bron: RIVM). Een goede oplossing voor dit probleem: Tank-O3!

Investeren in je gezondheid

Het is een uniek systeem wat je niet zomaar koopt, je doet een investering voor de lange termijn. Met nauwelijks onderhoud en dus lage onderhoudskosten verdien je de aanschafwaarde snel terug. Je investeert in hygiëne en daarmee je eigen gezondheid, dat is wat waard toch?

Met Tank-O3 heb je altijd een biofilm- en legionellavrije watertank! Wees zuinig op jezelf, blijf gezond en voorkom onnodige dokterskosten.

Voor uitgebreide informatie over Tank-O3: www.tank-o3.nl

Groot aanbod

Nog op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog een aantal campertesten of caravantesten?

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws