Geplaatst op: 29-05-2020 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 2 minuten
Geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2020

Geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2020

De Kampeer & Caravan Industrie heeft in overleg met Jaarbeurs Utrecht besloten dit jaar geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs te organiseren. Dat betekent dat de grootste kampeerbeurs van Nederland in oktober niet doorgaat.

De coronasituatie heeft het KCI-bestuur doen moeten besluiten de beurs te cancellen. “Dat is natuurlijk een moeilijk besluit en als brancheorganisatie hebben we die beslissing met pijn in ons hart moeten nemen”, stelt KCI-voorzitter Leo Diepemaat.

De beslissing komt extra hard aan omdat de populariteit van kamperen in de afgelopen jaren explosief is gegroeid. Wat ook een bittere smaak geeft is het feit dat kamperen als vakantievorm juist door de coronacrisis een extra boost heeft gekregen.

“Daarbij komt dat het organiseren van zo’n grootscheeps landelijk kampeerevent een lange voorbereidingstijd nodig heeft. De beslissing van wel of niet doorgaan hebben we daardoor helaas niet langer kunnen uitstellen. En dat doet pijn”, stelt Leo nogmaals. “Zeker als je weet dat de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een recordaantal van bijna 50.000 bezoekers trok.”

Een flinke domper dus voor de kampeerindustrie.

 

Meer informatie betreft deze beslissing vind je hier.

Meer lezen over kampeernieuws? Lees dan verder op de Camperscaravans blog.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws