Geplaatst op: 05-03-2020 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 4 minuten
Fulltime wonen in een camper: zij doen het

Fulltime wonen in een camper: zij doen het

De grootste reden voor mensen om met een camper op vakantie te gaan is toch omdat je alle gemakken van thuis hebt. Maar wat nou als je dit het hele jaar door hebt? Dan is je camper dus je thuis. Drie verhalen van mensen die hun woonhuis hebben ingeruild voor permanent wonen in hun camper.

Veel mensen gaan met de camper op reis en bij terugkomst stappen ze weer de voordeur binnen van hun woonhuis. Echter deze mensen hebben ervoor gekozen om hun woonhuis op te geven en de deur van de camper hun nieuwe officiële voordeur is.

Anne en Dirk

Anne en Dirk waren op zoek naar een ander huis. Wegens omstandigheden was dat echter niet zo gemakkelijk. Ze vroegen zich af of ze eigenlijk wel een huis nodig hadden. Gezien het feit ze beide doordeweeks werkten en ze in het weekend altijd op pad waren met hun oude Alkoofcamper. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat ze de knoop hebben doorgehakt.

Anne en Dirk geven aan dat er zowel voordelen als nadelen zijn. Bezoekers ontvangen is wat lastig gezien de beperkte ruimte. Toch ervaren ze meer voordelen dan nadelen. Alle faciliteiten van een standaard woonhuis zijn aanwezig. En, ook een enorm pluspunt, de gehele camper is binnen no-time schoongemaakt. En dan is er natuurlijk het ultieme gevoel van vrijheid dat wonen in een camper geeft.

De camper van Anne en Dirk
De camper van Anne en Dirk, foto van NKC

Maar hoe zit dat dan met hun burgerrechten? Volgens de wet worden Anne en Dirk beschouwd als ‘nomaden’. Net zoals met kermismensen en zigeuners, zolang ze een referentieadres hebben, worden zij beschouwd als gewone burgers. Meer lezen over Anne en Dirk? Lees dan verder op NKC.nl

Valerie en Paul

Valerie en Paul hebben hun grote huis ingeruild voor een camper. Daardoor houden ze een flink zakcentje over. Woonkosten hebben zij namelijk niet, slechts benzinekosten. Meestal staan ze op een boerenerf en daar betalen ze de boer dan een klein bedrag voor.

Maar wat was nou precies de reden voor hun keuze? Ruim 10 jaar geleden kocht het stel een vrij groot en duur huis. Gezien het feit dat de kinderwens helaas niet in vervulling ging, vroegen zij zichzelf af wat ze nou met het grote huis aan moesten. Valerie en Paul ontdekten de nieuwe wereld van het minimaliseren en raakten bevangen door het idee. Zij besloten om fulltime te gaan wonen in de camper die het stel al in bezit had.

Wat hen vooral intrigeerde, was het gevoel van totale vrijheid. Valerie werkt als virtual assistent, waardoor ze eigenlijk kan gaan en staan waar ze maar wilt. Paul daarentegen werkt momenteel nog op een accountantskantoor, waar hij goed verdient. Voorlopig blijven ze op deze manier in Nederland. Zodra ze voldoende hebben gespaard, willen ze op een lange reis gaan met de camper. Lees meer over Valerie en Paul op Porterenee.nl

Sytske  & Guido

Sytske en Guido reizen met zijn tweeën heel het jaar door Europa. Ze zijn af en toe een paar weekjes in Nederland. Het stel is beide deels arbeidsongeschikt verklaard. Ze hebben hun grote eengezinswoning verkocht toen de kinderen uit huis gingen.

Camper van Sytske en Guido
De camper van Sytske en Guido, foto van Nu.nl

Aangezien ze samen een rondreis door Canada hadden gemaakt, bleef het idee om met de camper rond te reizen al wat langer hangen. Na de taxatie van hun huis kwamen ze erachter dat ze er best wat aan over gingen houden. Ze hebben er twee weken over nagedacht maar toch de keuze gemaakt om rond te gaan reizen.

Wel geven ze aan dat ze op de kosten moeten letten. Lees het interview met Sytske en Guido verder op nu.nl. Hierin showen zij hun boodschappenlijstje tijdens de verre reizen.

Ook een eigen camper?

Heb jij nou inspiratie opgedaan en denk je ik wil dit ook? Kijk dan naar het aanbod op CampersCaravans.nl en vind jou unieke camper! Meer lezen over op het gebied van kamperen? Lees dan verder op onze blog.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws