Geplaatst op: 24-08-2020 Geschreven door: Sanne Koens Leestijd: 3 minuten
Eye-catcher: mini-caravan achter fiets

Eye-catcher: mini-caravan achter fiets

De 10-jarige Julia had best nog een paar dagen extra vakantie gewild. Dit had vooral te maken met het feit dat zij nog veel meer tijd wilde genieten van de mini-caravan die ze samen met haar vader bouwde. Dit is te zien in een item van het Jeugdjournaal van 13 augustus.

Hoe ontstaat zo’n idee? Julie zag een filmpje op YouTube over een mini-caravan en dat leek haar een prima plan om samen met haar vader te bouwen. Hij stemde hiermee in en zo begon een flinke klus van 6 maanden. En het resultaat mag er zijn! De mini-caravan is een uitstekende replica van een Dethleffs caravan, maar dan gemaakt van licht hout. Daardoor is het gewicht slechts 55 kilo. Dit maakt het mogelijk voor Julia er ook mee te fietsen.

Van een oud matras en een stof die Julia zelf heeft uitgekozen, zijn de bankkussens gemaakt. Deze dienen ook direct als bed. Gezien de caravan twee meter lang is, kan Julia er gemakkelijk in overnachten. Tijdens haar vakantie was het warm genoeg om in de tuin te slapen. En wanneer dat toch te koud werd, sliep ze in de garage.

Mini-Dethleffs
Mini-Dethleffs

Klein maar fijn

Aan de caravan ontbreekt eigenlijk niets. Zo zijn er ledlampjes zowel binnen als buiten en zitten er twee sloten op de deur. Aan de voorkant hebben Julia en haar vader een trekhaak gemonteerd die aan de fiets van Julia verbonden kan worden.

Tijdens haar fietstochten, heeft Julia veel bekijks. Dat is ook niet zo gek natuurlijk. De mensen in de buurt vinden de mini-caravan erg mooi gemaakt en zij heeft er al heel goed gebruik van gemaakt. Als het weer het een beetje toelaat, wil ze nog met een vriendin een weekendje op een camping in de buurt overnachten.

dethleffs
Mini-Dethleffs

Meer foto’s van de mini-caravan bekijken? Dat kan hier. Het filmpje van het Jeugdjournaal bekijk je hier. Zelf nog op zoek naar een caravan of camper? Bekijk ons gehele aanbod! Of lees nog meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws