Geplaatst op: 04-07-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Escapod Topo: stoere teardrop caravan

Escapod Topo: stoere teardrop caravan

Ontsnappen aan de dagelijkse sleur, dat kan prima met de Escapod Topo. Deze teardrop caravans worden in Amerika gebouwd en verkocht, volledig gericht op avontuurlijke kampeerders die graag de gebaande paden willen verlaten. Met de Escapod kun je kamperen in de ruigste gebieden.

Escapod is een relatief nieuw merk. Het ontstond in 2016 vanuit het verlangen naar een ‘tent op wielen’. Met de intentie dat je direct verder kunt trekken, zonder onnodig tijd te besteden aan het inpakken en opruimen van je tentspullen. Tegenwoordig is Escapod een gerespecteerd producent van teardrop caravans in de Verenigde Staten.

Ontsnappen aan de dagelijkse sleur, dat kan prima met de Escapod Topo.
Ontsnappen aan de dagelijkse sleur, dat kan prima met de Escapod Topo.

Exterieur

De carrosserie van de Escapod Topo is gebouwd op een met de hand gelast frame van staal. Dit biedt volledige bescherming tegen alle weersomstandigheden. Alle buitenmuren en het dak zijn gemaakt van lichtgewicht, corrosiebestendig aluminium. Verder heeft de teardrop dakdragers om extra spullen mee te vervoeren en een luifel die voor schaduw en beschutting zorgt. De keuken bevindt zich aan de achterzijde, met ruimte voor een koelkast, voldoende aanrechtruimte en drie lades.

De keuken bevindt zich aan de achterzijde.
De keuken bevindt zich aan de achterzijde.

Interieur

Binnen is het knus met een ruim bed (2,03 bij 1,44 meter). Aan beide kanten van het bed is een deur, dus je hoeft niet over je partner heen te kruipen. Door een raam boven het bed kun je tijdens de avonden van de sterrenhemel genieten. Daarnaast heeft de Escapod Topo voldoende bergruimte, warme LED-verlichting en twee dubbele USB-opladers aan weerszijden van het bed.

Aan beide kanten van het bed is een deur
Aan beide kanten van het bed is een deur.

Vooralsnog is de Escapod Topo alleen in Amerika te koop.

Meer informatie vind je hier: escapod.us

Een caravan kopen

Nog op zoek naar een caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog het laatste kampeernieuws?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws