Geplaatst op: 23-10-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Eerste Elektrische Volvo een Prima Caravantrekker

Eerste Elektrische Volvo een Prima Caravantrekker

Volvo heeft in Los Angeles hun allereerste volledig elektrische model geïntroduceerd: de XC40 Recharge. De nieuweling komt eind 2020 naar Nederland met prijzen vanaf €59.900,-. Goed nieuws voor caravanliefhebbers: deze 100% elektrische auto kan een aanhanger tot 1500 kilogram trekken.

De elektrische Volvo moet ook in Nederland een verkoopsucces worden. Niet alleen omdat XC40 als enige elektrische auto in deze klasse een flink gewicht kan trekken. Het model is namelijk nu al een van de best verkopende auto’s in het segment van de compacte SUV’s. Als elektrisch model profiteert hij volgend jaar van 8 procent bijtelling. De XC40 was er tot nu toe alleen met benzine- of dieselmotoren en als plug-in hybride.

Volvo

Eerste Elektrische Volvo

De XC40 Recharge is de eerste van een compleet nieuwe serie volledig elektrische modellen én plug-in hybrides van Volvo. Zij krijgen allemaal de toevoeging Recharge in hun tenaamstelling. De XC40 Recharge komt op batterijen zo’n 430 kilometer ver. De auto is daarnaast geschikt voor het zogenoemde one pedal-driving. Laat je het gaspedaal los, dan remt hij af tot volledige stilstand. Het rempedaal hoef je hierdoor nauwelijks nog aan te raken.

Acceleratie

De elektrische Volvo kent een flitsende start: in slechts 4,9 seconden accelereert hij vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid is 180 km/u. Het systeemvermogen is 408 pk (300 kW) en de trekkracht 660 Nm. De elektrische aandrijving brengt ook meteen 4×4 aandrijving met zich mee. Twee elektromotoren drijven de voor- en achteras aan.

volvo

Laden van de Volvo

De milieubewuste Volvo heeft een 3-fase lader van 11 kW aan boord. Met een snellader van maximaal 150 kW moet het batterijenpakket binnen 40 minuten tot 80 procent op te laden zijn. Al na tien minuten laden heb je dan al 100 kilometer rijbereik in de accubank laten vloeien. Bij de meeste laadaansluitingen heeft de auto zeven tot acht uur nodig om lege batterijen weer tot 80 procent op te laden. Volvo geeft gedurende acht jaar of 160.000 kilometer garantie op het batterijenpakket.

volvo

Minder bagageruimte

Het elektrische aandrijfsysteem gaat wel ten koste van ruim 20 liter bagageruimte. Maar daar staat een nieuwe 31 liter bergruimte, waar in andere modellen de motor zit, tegenover. Hierin kan bijvoorbeeld de laadkabel worden opgeborgen.

Volvo

Updates

Een regelrechte primeur zijn ‘over the air’ software-updates. Alle software in de auto kan via een internetverbinding een update krijgen. Hiervoor hoef je niet naar de garage. De elektrische Volvo heeft ook nog een veiligheidsprimeur. De auto kan een botsing met een voetganger of fietser volautomatisch vermijden door zelf een stuuringreep uit te voeren.

volvo

De XC40 markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Volvo. Het merk heeft grote plannen met het elektrisch maken van zijn auto’s om daarmee klaar voor de toekomst te zijn

Meer informatie: www.volvocars.com

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws