Geplaatst op: 27-02-2020 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 3 minuten
Uniek kamperen: overnachten in een tuktuk

Uniek kamperen: overnachten in een tuktuk

Tuktuks: normaliter zit je in zo’n leuk karretje als je een toeristische tour hebt tijdens je vakantie of zie je ze door de stad scheuren als bestelwagentje. Maar nu zijn ze ook bruikbaar als een heus kampeerwagentje en wij zijn verkocht! Lees alles over de Elektrofrosch tuktuk.

Klein maar ontzettend fijn, dat is de Elektrofrosch. Om het even makkelijk te verwoorden wat nou de Elektrofrosch is: Het is een goedkope elektrische driewieler met een tent en keuken! Enorm handig zou je denken zo lekker klein en compact echter moet je niet vergeten dat de accu ook erg klein is. Hij kan ongeveer net zo hard als een scooter en na een royale 60 kilometer mag je het wagentje alweer opladen.

Modellen

Deze kampeer tuktuk komt in twee modellen namelijk de Big en de Pro. De Big is te verkrijgen vanaf €3.990,- maar wat krijg je er allemaal voor? Natuurlijk als eerste een super schattige mini truck. Daarbij zit er een slaaptent bij die ruimte bied voor twee personen, een zonzeil en een mobiele keuken. Let op de Big heeft een open cabine, mocht het koud zijn moet je je dus warm aankleden tijdens de rit.

Dan heb je de Pro, speciaal voor de luxe poezen onder ons. Deze versie begint bij een bedrag van 4.990,- De pro biedt alles wat de BIG heeft maar dan net even iets uitgebreider. Zo ziet er in de cabine een keramische kachel en zelfs een USB-aansluiting. Plus de cabine van de pro heeft wel deuren zodat je lekker warm zit. Daarnaast biedt de pro ook wat meer ruimte. De slaapplaats is groter plus je kan makkelijker al je kampeerbagage opbergen.

Elektrofrosch
De Elektrofrosch uit gebouwd

De Elektrofrosch

Heb je dan eindelijk je ‘kampeer tuktuk’ aangeschaft, dan kan het avontuur gaan beginnen. Met een actieradius van 60 kilometer zal je behoorlijk wat tussenstoppen maken. Ideaal voor de trage reiziger. De elektrische pick-up is 2,74 meter lang en weegt slechts (onbeladen) 240 kilo. De draagbare aluminium keukenmodule weegt ongeveer 10 kilo en de kampeer uitrustig komt uit op ongeveer 60 tot 70 kilo. Des ondanks hij zo klein is blijkt de Elektrofrosch toch echt sterk. Er blijft namelijk genoeg gewicht over voor twee personen met de daarbij behorende bagage.

Op avontuur in een tuktuk

Dat het een ontzettend leuk aanzicht is kunnen we niet ontkennen, maar of het zo handig is? Dat zal per persoon verschillen. Je zal veel tussenstops maken om op te moeten laden daarentegen zal je hierdoor veel nieuwe plekjes ontdekken. Plus het is ook nog is goed voor het milieu!

Lijkt zo’n elektrische mini pick-up je echt iets voor jou? Kijk dan op Elektrofrosch.de
Toch opzoek naar iets groter geschut? Kijk dan op CampersCaravans.nl. Of lees eerst nog wat meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws