Geplaatst op: 08-02-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Een camperdroom waarmaken: waar wacht je op?

Een camperdroom waarmaken: waar wacht je op?

Een camperdroom waarmaken: waar wacht je op? Sommigen zullen het herkennen: je hebt al jarenlang een droom die je steeds voor je uitstelt. Voor velen lezers onder ons zal dit ook geen nieuws zijn. Het feit dat de wereld steeds kleiner wordt en het nieuws over dagelijkse gevaren de media domineert doet je denken aan jouw stiekeme ambitie: een camper omtoveren tot permanent woonpaleis en de wereld rondtrekken.

In dit artikel geven we een inspiratie voorbeeld van mensen die besloten dat het roer om moest en hun droom waar hebben gemaakt. Ben je er klaar voor? (Na dit artikel is de kans heel groot dat je een camper koopt op ons platform en in Spanje op zoek gaat naar een droomwoning – dus kijk uit)

In een recente aflevering van Ik Vertrek maken we kennis met de familie Wagemans.  Loes en Steven, samen met tweeling Pip en Riff, gaan in hun opgepimpte camper op de bonnefooi naar Spanje en gaan op zoek naar hun droomhuis. En die hebben ze gevonden.

De familie Wagemans leeft een doorgaans normaal bestaan: Steven is een handige klusjesman en Loes heeft een normale baan. Opgegroeid en woonachtig in Roermond. De familie is klaar met het sombere Nederland en besluit het heft in eigen handen te nemen en hun droom te achtervolgen: een BnB in Spanje beginnen.

Steven is handig, heel handig. En draait zonder te knipperen een oude Mercedes camper om in een luxe wooncamper  voor zijn gezin. Daarmee gaan ze op reis om hun droom na te volgen. Het motto van Steven is simpel en ergens inspirerend: “De mooiste dingen in je leven gebeuren als je geen plan hebt. Het hebben van een strak plan is het risico van teleurstelling”, aldus Steven. Hoe Loes erin staat? Die vindt dit vooral heel stressvol! “Ik heb het brein en hij de gouden handjes. Dus we moeten het echt samen doen.”

 

Met die instelling verkoopt hij zijn woning in Roermond, koopt een oude camper, verbouwt en rijdt deze met zijn familie naar de Spaanse kust. Onderweg met 4x pech belanden ze dan in de buurt van Valencia waar ze een oud huis opkopen en met een budget van €40.000,- alles moeten omkeren. Het huis is zo’n puinhoop dat zelfs Steven beren op de weg begint te zien. Alles moet opnieuw gedaan worden, de kamers, leidingen, stroom en ook het zwembad. De tegenslagen stapelen zich op maar het goede humeur van Steven en zijn handigheid trotseren elke hindering. Na maanden van werken hebben ze simpelweg bereikt wat ze eerst alleen durfde te dromen: een prachtige villa in Spanje met 2 appartementen die ze kunnen onder verhuren.

Het mooiste van dit alles wordt onthuld aan het einde van de aflevering: Steven vertelt lachend dat hij nog €20.000,- over heeft van zijn budget!

Hij concludeert zelf het volgende: ‘Als we iets moesten veranderen aan de manier waarop wij het nu hebben gedaan dan kunnen we niets opnoemen… Fouten moet je maken om ervan te leren. En dat heeft ons gebracht waar we nu zijn. Precies daar waar we willen zijn!’

 

Een droom achtervolgen vraagt moed en een ijzeren wil. Maar het begint vaak bij de aanschaf van een mooie camper. Ons platform staat er vol mee, wanneer maak jij jouw eerste stap?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws