Geplaatst op: 05-08-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
eBussy: geen auto, maar meer!

eBussy: geen auto, maar meer!

De eBussy – kort voor: electric bus system – is het meest innovatieve en modulaire lichte voertuig ter wereld. Via de geïntegreerde zonnepanelen en recupererende aandrijvingen genereert hij een dagelijkse actieradius tot 200 km.

Talloze mogelijkheden

Het maximale bereik zonder opladen, met volledige batterij en zonnepanelen is meer dan 600 km. Met meer dan 10 modulaire en uitwisselbare carrosserieën kan het voertuig in slechts enkele stappen worden omgevormd tot een cabriolet, terreinwagen, bakwagen, stationwagen, pick-up of busje en kampeerbus.

Met zijn permanente, elektronisch gestuurde vierwielaandrijving in combinatie met een innovatieve vierwielaandrijving, digitale buitenspiegels en een app-gestuurd communicatiesysteem, evenals zijn 1000Nm koppel, zet de eBussy nieuwe normen als lichte auto.

Het leeggewicht zonder batterijen, belasting en bovenbouw is slechts 450-600 kg, maar de wagen kan nog steeds tot 1000 kg belasting dragen.

camper

Specificaties

Beste beveiliging
Licht maar veilig. De eBussy heeft een veiligheidskooi voor passagiers en een crashbox geïntegreerd in het voorste gedeelte.

Maximaal bereik
Tot 12 vervangbare en verwijderbare batterijmodules geven het bereik dat nodig is.

Modulair & flexibel
De verschillende modules van de eBussy kunnen worden uitgewisseld en uitgebreid volgens het “Lego-principe”.

Lichtgewicht
Met slechts 450/600 kg (leeggewicht).

Real Family Van
Maximaal 4 personen kunnen samen worden ondergebracht in de eBussy “Van” -versie.

Conventioneel opladen
Het maakt niet uit of je je eBussy wilt opladen aan het stopcontact, onder hoogspanning of gewoon bij de zon, alles is mogelijk. Als alternatief kun je ook lege batterijen bij de batterijwisselstations omruilen voor volle.

Gebruik zonne-energie!
Uitgerust met zonnepanelen in het dak, wint de eBussy naast de terugwinning van remenergie nog eens 200 km per dag.

ebussy

Het milieu beschermen

Een conventionele elektrische auto is pas echt “groen” na ongeveer 40.000 km gereden te hebben. De eBussy bereikt dit al na ongeveer 10.000 km. Bovendien is het bijna volledig recyclebaar op ca. 98%.

 

Meer lezen over de eBussy? Klik dan hier.
Zelf op zoek naar een camper of caravan? Bekijk ons gehele aanbod!

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws