Geplaatst op: 17-02-2021 Geschreven door: Sanne Koens Leestijd: 3 minuten
e-Fixxter: eerste elektrische camper van Nederland

e-Fixxter: eerste elektrische camper van Nederland

De eerste elektrische camper van Nederland is een feit: de e-Fixxter komt op de markt. De première is van het Nederlandse bedrijf Camperfixx, dat onder eigen merknaam de ombouw verzorgd. VDL Bus uit Venlo wordt industrieel partner.

De basis van de compacte elektrische campers is een van de bussen van de PSA Group (Peugeot Expert, Toyota Proace, Opel Vivaro, Citroën Jumpy). Met de e-Fixxter is kun je straks een afstand van ongeveer 300 kilometer afleggen, alvorens de camper weer moet worden opgeladen. Dankzij snelladen is de accu binnen een half uur weer voor 80 procent vol. De aandrijflijn bestaat uit een elektromotor van 100 kW of 136 pk. Het uitgebreide accupakket, genaamd het Extra Range accupakket, heeft een vermogen van 75 kW.

Interieur van de e-Fixxter
Interieur van de e-Fixxter.

Interieur van de e-Fixxter

Het eenvoudige interieur bestaat uit een slaapbank, een grote koelkast, een kast, een keuken met ingebouwde tafel en enkele kleine opbergvakken. De slaapbank is RDW gekeurd en kan zonder lastige rails op de vloer uitgetrokken worden. Ingeklapt is de breedte 135 cm. Dit is ruim tien centimeter meer dan standaard bij dit soort modellen. De lengte van het bed is 210 centimeter. Verder is het slaapgedeelte met pop-up dak in de e-Fixxer XXL luxe uitgerust met ventilatiemogelijkheden.

Meerdere versies

Het gaat naar verwachting om minimaal 30 elektrische voertuigen in 2021, alleen al voor de Nederlandse markt. De elektrische camper wordt geleverd in een 4- en een 5-persoons versie. Uniek is de keuze uit 2 lengtes voor de e-Fixxter. Door de compacte bouw (minder dan 2 meter hoog) zijn beide versies goed als auto te gebruiken.

Over Campingfixx en VDL

Campingfixx is een bedrijf uit St. Jacobiparochie dat gespecialiseerd is in het ombouwen van bestaande middelgrote lichte bedrijfswagens tot campers. De voertuigen kunnen ook worden gebruikt als gewone personenbusjes.

VDL Bus & Coach produceert mini- & midibussen voor tour- en openbaar vervoer, politievoertuigen, taxibussen, luchthavenvervoer en speciaal vervoer zoals bussen voor gehandicaptenvervoer en VIP-bussen in alle mogelijke uitvoeringen. Verder wordt in Venlo de Medibus ontwikkeld.

Het gaat naar verwachting om minimaal 30 elektrische campers in 2021.
Het gaat naar verwachting om minimaal 30 elektrische campers in 2021.

Meer weten over de e-Fixxter? Ga naar camperfixx.nl

Je eigen camper?

Op zoek naar je eigen camper waarmee je kunt gaan kamperen? Op onze website kun je kiezen uit een groot aanbod campers. Of lees eerst nog meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws