Geplaatst op: 30-07-2021 Geschreven door: Sanne Koens Leestijd: 3 minuten
Duurzaam kamperen: groene campings

Duurzaam kamperen: groene campings

Juist tijdens je kampeervakantie kun je optimaal genieten van de natuur. Belangrijk dat de generaties na ons dat ook nog kunnen blijven doen! Steeds meer kampeerders vinden dit en daarom kiezen zij voor duurzaam kamperen. En dat kan al heel makkelijk door te kiezen voor een van de vele groene campings.

Milieubewust reizen, het is een trend die steeds meer mensen oppikken. Er tijdens je vakantie op letten dat je de uitstoot van CO2 vermindert. Ook in de kampeerwereld is dit belangrijker aan het worden. Zo schreven we eerder al over milieuvriendelijke tenten die worden gemaakt van oude spijkerbroeken. En gelukkig zijn er ook vele campings die kiezen voor duurzaamheid.

Ecologische campings

Deze groene campings hebben op meerdere manieren geïnvesteerd in duurzaam kamperen. Bijvoorbeeld door het gebruik van groene stroom, zuinig waterverbruik en milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Daarnaast is er vaak nagedacht over een goede indeling van het terrein, zodat de natuur ook voldoende ruimte krijgt.

Verder kun je denken aan zonnepanelen, LED verlichting, lichtsensoren en het scheiden van afval. En mocht er een restaurant bij de camping zijn, dan kun je daar vaak lokale of zelf verbouwde producten eten. Op de website Eurocampings.nl kun je makkelijk zoeken naar ecologische campings in binnen- en buitenland.

Kamperen op een ecologische camping.
Kamperen op een ecologische camping.

Keurmerk: Green Key

In Nederland is er een speciaal, internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven: het Green Key keurmerk. Hier vallen trouwens allerlei toeristische bedrijven onder, als hotels, restaurants en zelf dierentuinen.

Logo Green Key

Bedrijven met het keurmerk Green Key hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan en ze passen dat dan ook overal toe. Denk aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen en doordachte keuzes rondom biologische voeding en producten met een keurmerk.

Campings met dit keurmerk bieden een heerlijke vakantieplek, maar dan wel zonder het milieu onnodig te belasten. Het certificaat dat de camping krijgt, is afhankelijk van de hoeveelheid maatregelen die een camping heeft ingevoerd. Dit kan een bronzen, zilveren of gouden certificaat zijn.

Meer informatie vind je op www.greenkey.nl

Campers en caravans

Op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog het laatste Kampeernieuws?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws