Geplaatst op: 31-08-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Dethleffs e-Home Coco: elektrisch aangedreven caravan

Dethleffs e-Home Coco: elektrisch aangedreven caravan

Het straatbeeld verandert: er zijn steeds meer elektrische auto’s op de weg. Niet zo gek ook, omdat een elektrische auto beter voor het milieu is dan een auto met een benzine- of dieselmotor. Op vakantie gaan met een elektrische auto was nog wel een uitdaging, al helemaal met een caravan erachter. Tot nu: Dethleffs komt met een elektrische caravan.

Op ons blog staan al meerdere artikelen over elektrisch kamperen. Zo schreven we over de e-Fixxter; de eerste elektrische camper van Nederland of over de Nissan e-NV200 Winter Camper. Maar we schreven ook over elektrisch barbecueën met de E-Braai. In dit artikel lees je alles over de elektrisch aangedreven e-Home Coco.

Elektrische aandrijving

De e-Home Coco is een caravan die zichzelf elektrisch aandrijft. Daarbij beschikt de caravan over twee eigen accupakketten. Elk accupakket heeft een inhoud van 40 kWh. De motoren hebben elk een piekbelasting van 54 pk, waarmee ze de trekkende auto ondersteunen. Waar een normale caravan een normale as heeft, heeft de e-Home Coco een centrale behuizing met twee elektromotoren. Bij een CCS-laadpunt kan de caravan opgeladen worden.

e-home coco
De e-Home coco

Nieuwste technologieën

De caravan beschikt over de nieuwste technologieën. Zo heeft de caravan ruim 700 datapunten die rijden met de caravan veilig maken. Met behulp van dit soort punten kan de caravan bijvoorbeeld zelf reageren wanneer er wordt geremd.

Een ander voordeel van de caravan is dat deze, door de eigen aandrijving, voor het gevoel minder weegt dan een reguliere caravan. Zo hangt er gevoelsmatig geen 1800 kilo aan de auto, maar, volgens Dethleffs, nog maar 100 kilo.

De caravan beschikt over alles wat een normale caravan ook heeft. Zo heeft de e-Home Coco bijvoorbeeld een grote lounge zit, die makkelijk omgebouwd kan worden tot een 2-persoonsbed.

Achter/zij-aanzicht

In de test

Het conceptmodel is als test meegenomen op avontuur. De caravan werd tijdens dit avontuur getrokken door een Audi E-tron. Met één volle acculading legde de caravan bijna 400 km af. Hierna zat er in de accu van de caravan nog 21% stroom, waar de accu van de E-tron nog 19 stroom had.

Zoals eerder gezegd bevindt de caravan zich nog in de conceptfase. Dethleffs wil echter binnen drie jaar een productiemodel op de markt brengen.

Actuele aanbod

Ben je nog op zoek naar je eigen caravan? Bekijk hier het actuele aanbod van caravans. Meer een camper type? Bekijk hier het huidige aanbod van campers.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws