Geplaatst op: 09-01-2020 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 3 minuten
De Lume Traveler: ambachtelijke, high end caravan

De Lume Traveler: ambachtelijke, high end caravan

Ambacht onder de caravans, de Lume Traveler. Genieten van het buitenleven met het comfort van thuis, maar dan wel een heel luxe thuis. Bedacht en ontworpen door ondernemers Hein van de Laar en Edwin de Bron.

Van de Laar vindt caravans vaak lelijke, witte massaproductie-voortuigen en vroeg zich af of het niet stijlvoller kan. Daarnaast wou hij genieten van het buitenleven met het comfort van thuis. Slapen onder de sterrenhemel in een kwaliteits-bed en buiten koken op een volwaardig fornuis. Hij liep erg lang rond met dit idee en ontwikkelde samen met Edwin de Bron het eerste prototype van de Lume Traveler.

Luxe huis op wielen

De Lume Traveler is een combinatie van eenvoud en moderne techniek. De Lume heeft een aluminium sandwichconstructie en heeft speciaal voor deze trailer ontwikkelde vormdelen. Hierdoor is de caravan goed geïsoleerd en geeft het de Lume Traveler een stijlvol en karakteriserend uiterlijk. De bedoeling is een deluxe hotelervaring te beleven op de camping of in de natuur. Dit unieke kampeermiddel bevat dan ook airco, zonnepanelen, een rvs-werkblad, koelkast, verwarming, vier gaspitten,  veel ramen, een luxe bed en zelfs een cabriodak. Dit mag natuurlijk niet missen wanneer je vanuit je bed naar de sterrenhemel wenst te kijken.

De Lume Traveler

Drie uitvoeringen

De Lume traveler wordt aangeboden in drie verschillende uitvoeringen. De No.1, de Basic en de Shell. De No.1 is het origineel zoals Hein van der Laar het heeft bedacht, het mooiste wat een caravan kan bieden in luxe en comfort. De prijs van de No.1 bedraagt dan ook € 46,500,-. De Basic spreekt voor zich, het nodige is aanwezig zonder luxe die niet strikt noodzakelijk is maar wel met dezelfde uitstraling als de No.1. Deze zal € 39.950 kosten. De Shell is eigenlijk een lege caravan die je zelf kunt inrichten zoals jij hem wilt hebben. De lege Lume kost dan ook slechts € 27.250,-.

De ontwerpers richten zich, zoals ze zelf zeggen, op een vermogende doelgroep. Ze willen een ambachtelijk product neerzetten, iets wat niet iedereen heeft, en willen af van het idee dat een caravans zo licht en goedkoop mogelijk moeten zijn. De Lume Traveler is een echte Nederlandse uitvinding waar veel belangstelling uit het buitenland voor is.

Meer lezen over bijzondere uitvindingen? Bekijk dan ander kampeernieuws. Op zoek naar een nieuwe caravan? We hebben een groot aanbod caravans waar je uit kunt kiezen.

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws