Geplaatst op: 23-09-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: minder dan 1 minuut
De hoge berg op Texel is nu Icoonlandschap

De hoge berg op Texel is nu Icoonlandschap

In september 2019 heeft de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap voor de tweede keer een gebied in Nederland benoemd tot Icoonlandschap. Dit keer is de eer aan de Hoge Berg op Texel, dat daarmee erkend gebied van uitzonderlijke cultuurlandschappelijke kwaliteit is.

Kenmerken die een gebied tot Icoonlandschap kunnen maken, hebben een aanzienlijke schaalgrootte (minstens 200 ha). Daarnaast hebben ze bovengemiddelde kwaliteit op het gebied van cultuurhistorie, ecologie en landschappelijk schoon. Er is bewust een keuze gemaakt om het gebied landschappelijk zo goed mogelijk te bewaren en waar mogelijk te verbeteren. Het eerste Icoonlandschap werd in april 2018 benoemd. Dit was het Zuid-Limburgse Noorbeek. Hier lees je het hele bericht.

Texel is sowieso een verrassend veelzijdig eiland. Je vindt er rust, ruimte en unieke natuur. Maak een heerlijke strandwandeling of geniet van de wisselende vergezichten tijdens een fietstocht. ’s Avonds kun je genieten van lokale producten in één van de vele restaurants.

Op zoek naar een camper of caravan waarmee je Texel kunt gaan verkennen? Bekijk hier het huidige aanbod.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws