Geplaatst op: 15-06-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Daktent: slapen op je eigen dak

Daktent: slapen op je eigen dak

Kamperen op het dak van de auto – jarenlang was dat voorbehouden aan avonturiers die met hun 4×4’s Afrika veroverden. Inmiddels breekt de daktent alle verkooprecords. Ook omdat ze ‘gewoon’ op het dak van een normale personenauto passen. CampersCaravans zet de toppers op een rij.

iKamper Skycamp 2.0 Rocky Black

In deze zogenaamde ‘hardcover’ daktent ligt de hele tent kant-en-klaar in een soort dakkoffer. In 45 (!) seconden staat de Skycamp. De bodem bestaat uit een aluminium bodemplaat met honingraatstructuur, met daarop een matras van maar liefst 210 bij 190 cm. Ruim voldoende voor twee personen, maar met kleine kinderen kun je er eventueel zelfs met z’n viertjes in slapen.

iKamper Skycamp
iKamper Skycamp

Aantal personen: 2 volwassenen + 2 kinderen
Afmetingen: 218x210x110 cm (open)
Gewicht: 72 kg
Prijs: € 4.080

Meer informatie: www.ikamper.nl

Thule Tepui Tepui Foothill

Met de overname van het Amerikaanse Tepui Outdoors beschikt Thule, bekend van onder de dakkoffers, over een complete range daktenten. Nieuw is deze Thule Tepui Foothill, een supercompacte daktent die slechts de helft van het autodak in beslag neemt. Daardoor hou je ruimte over voor een kano of een fietsdrager. Dat leverde de Thule Tepui Foothill de prestigieuze ISPO Outdoor Award op.

Thule Tepui Tepui Foothill
Thule Tepui Tepui Foothill

Aantal personen: 2 personen
Afmetingen: 213x119x102 (open)
Gewicht: 49 kg
Prijs: € 1.730

Meer informatie: www.thule.com

Autohome Maggiolina Airlander

De Autohome daktent is een Italiaanse vinding uit 1958. De basis van de Maggiolina bestaat uit een verticaal te openen daktent van tentdoek tussen twee harde schalen van polyester. Openen en sluiten gaat met een slinger: je draait de daktent omhoog of omlaag. In gesloten toestand kun je hoofdkussens en dekbed (of slaapzakken) gewoon laten liggen. Leverbaar in Small, Medium, Large en X-Long.

Autohome Maggiolina Airlander
Autohome Maggiolina Airlander

Aantal personen: 3 personen
Afmetingen: 210x160x103 cm (open)
Gewicht: 72 kg
Prijs vanaf € 2.459

Meer informatie: www.daktent.nl

Campwerk Adventure 165

Deze Campwderk daktent staat in niet meer dan 2 minuten. Model Adventure is leverbaar met een breedte van 140 of 165 cm en hij klapt uit tot maar liefst 290 cm. Bijzonder zijn de twee panorama dakvensters waarmee je vanuit je bed naar de sterren kunt kijken. Slim: de Adventure heeft een standaard bagagenet onder het uitgeklapte deel van de bedbodem.

Campwerk Adventure 165
Campwerk Adventure 165

Aantal personen: 2 volwassenen + 1 kind
Afmetingen: 165x290x130 cm (open)
Gewicht: 68 kg
Prijs: vanaf € 1.689

Meer informatie: www.campwerk.nl

Sheepie Jimba Jimba 2.0

Sheepie is een merk uit Australië. Populair is de Jimba Jimba 2.0, die door veel liefhebbers ‘het origineel’ wordt genoemd. Hij heeft een lichtgewicht aluminium frame en door de gasveer vouwt hij automatisch uit. Met z’n 42 kilo is het een van de lichtste daktenten op de markt. Bijzonder is het 12,5 cm dikke matras. De Jimba Jimba 2.0 is er in de maat Medium en Large.

Sheepie Jimba Jimba 2.0
Sheepie Jimba Jimba 2.0

Aantal personen: 2 personen
Afmetingen: 212x152x138 cm (model Large, open)
Gewicht: 43 kg (ex ladder)
Prijs: € 1.559

Meer informatie: www.sheepie.com

Daktentfestival Nederland

Meer weten over de daktent? Bezoek het Daktentenfestival van 17 t/m 19 september. Wel even aanmelden als bezoeker, via de website. Meer info op www.daktentfestival.nl

Campers en caravans

Voor meer kampeernieuws klik je hier. Ben je op zoek naar een camper of caravan? Op onze website staan vele modellen te koop. Tweedehands en gebruikt. In alle soorten en maten. Hier bekijk je het huidige aanbod.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws