Geplaatst op: 12-01-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Crua Loj: vier seizoenen tent met energielabel

Crua Loj: vier seizoenen tent met energielabel

Winterkamperen staat volop in de belangstelling maar toch zijn de meeste campings verlaten. Dat kan veranderen met een tent van het Ierse Crua Outdoors. De Crua Loj bijvoorbeeld is namelijk dusdanig geïsoleerd dat deze in zomer en winter een aangename binnentemperatuur behoudt. Deze tent is volgens Crua Outdoors bovendien verduisterd voor als je wil uitslapen. Geluid wordt daarbij ook gedempt.

Crua Outdoors is ontstaan door de teneur van een kleumende kampeerder. Oprichter Derek O’Sullivan werd midden in de nacht wakker in een tent, omdat hij het steenkoud had. Een goed moment om daar een oplossing voor te vinden. Derek O’Sullivan ging aan de slag met het ontwikkelen van een geïsoleerde tent. En nu is hij CEO van Crua Outdoors, de fabrikant van een breed aanbod in kampeertenten. De collectie omvat tenten voor hikers, een avontuurlijke stel, de hele familie of een groep vrienden. Sommige tenten zijn modulair en kunnen aan elkaar gekoppeld worden.

Crua Loj

Crua Loj

Een geïsoleerde tent die plaats biedt aan maximaal zes personen, om comfortabel te kunnen kamperen in de sneeuw of in een storm. De Crua Loj is 2,13 meter hoog en heeft in het midden dus een ruime stahoogte. Hij is 4,27 meter breed en 7,23 meter lang. Door deze afmetingen is het allesbehalve een lichtgewicht tent. Een steekwagentje is handig want de tent weegt maar liefst 92 kilo. Het gewicht wordt gelukkig over drie pakketten verdeeld. Het opzetten van de Crua Loj kan zomaar een klein uurtje duren.

Crua Loj

Basiskamp

Het gewicht en de opzettijd maken ook duidelijk waar de Crua Loj voor bedoeld is. Als basiskamp. Voor een vakantie van enkele weken, als startpunt en bestemming voor tochtjes in de omgeving, of misschien wel voor een seizoensplaats. Er zijn vier zijramen en twee voorramen, zodat er lekker veel daglicht naar binnen valt en je een mooi uitzicht hebt. De versterkte stalen tentstokken weerstaan ook het slechtste weer. Het meest bijzondere aan de Crua Loj is echter het gepatenteerde, isolerende doek van de binnentent. De speciale TT-isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur binnen aangenaam blijft, ook in de sneeuw. Maar het houdt de tent in de zomer juist weer koel.

Crua Loj

Tegen kou, licht en lawaai

De geïsoleerde tent houdt niet alleen kou en warmte tegen, maar ook licht en lawaai. Niet alles, maar de gesprekken van de buren hoor je niet meer zo duidelijk. Het materiaal van het tentdoek bestaat uit dichte microvezels en heeft een R-waarde van 9. Deze “R” geeft aan hoe goed of slecht een raam, wand of een isolatiemat de warmte geleidt. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie is. Een R-waarde van 9 betekent dat de Crua Loj gebruikt kan worden bij temperaturen van -45°. Naast het isolerende doek zorgt een ademende laag uit polyester en katoen voor voldoende ventilatie.

Prijzig

Een grote, isolerende tent heeft zijn prijs. Voor € 1.919,95 stop je deze tent in je winkelmand. Maar daarvoor krijg je veel meer dan alleen een tent. Daarnaast kun je ook eens kijken naar de kleinere driepersoons Crua Tri. Ook geïsoleerd maar verkrijgbaar vanaf zo’n € 745,-.

Meer informatie: cruaoutdoors.com

Meer lezen over winterkamperen? Klik dan hier

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws