Geplaatst op: 27-11-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Compleet nieuwe Eura Mobil Contura

Compleet nieuwe Eura Mobil Contura

Eura Mobil viert haar zestigste verjaardag. Het merk, onderdeel van de Franse Trigano-groep, maakt zo’n achttienhonderd campers per jaar. Eura Mobil heeft de nodige nieuwtjes voor seizoen 2020. Bijvoorbeeld de compleet nieuwe halfintegraal Eura Mobil Contura.

De nieuwe Eura Mobil Contura was voor het eerst te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf. Het is een halfintegraal camper in het segment van de Integra. De absolute top dus. De nieuwe kampeerwagen krijgt hetzelfde hoge uitrusting niveau en zal ook dezelfde indelingen kennen. Het lijkt erop dat hij zowel op een Fiat Ducato als op de nieuwe Mercedes Sprinter verkrijgbaar wordt. Een bijzondere blikvanger is het grote skyroof dat elektrisch te openen is.

De nieuwe Eura Mobil Contura hoort bij de absolute top
De nieuwe Eura Mobil Contura hoort bij de absolute top

Indelingen Contura

De aangekondigde indelingen zijn de C 710 EB met enkele bedden, de C 760 EB met enkele bedden, de C 760 EF met Frans bed en de C 760 QB met een queensbed. Aan de zijkant en in de vloer bevinden zich grote kleppen en luiken die toegang geven tot de verwarmde dubbele bodem boven het AL-KO chassis.

Sinds 1983 bouwt Eura Mobil alleen nog campers
Sinds 1983 bouwt Eura Mobil alleen nog campers

Over Eura Mobile

Eura Mobil werd in 1959 opgericht. Sinds 1983 bouwt het bedrijf alleen nog campers en sinds 2005 valt Eura Mobil onder de Franse Trigano groep, met moderne fabrieken in heel Europa. Al decennialang is dit merk een begrip onder camperkenners. Heb je interesse in een Eura Mobile camper? Camper- en Caravancenter Cor van den Oever in Herpen is importeur en dealer van Eura Mobil in Nederland. In hun showroom in Herpen laten ze graag zien wat dit campermerk allemaal te bieden heeft.

Hier bekijk je welke campers van Eura Mobil er nu bij ons te koop staan. Nog liever eerst wat campertesten bekijken? Dat kan hier.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws