Geplaatst op: 08-02-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Compacte Integraalcamper van Rapido

Compacte Integraalcamper van Rapido

Met de Rapido C86i introduceert de Franse camperbouwer een compacte integraal die slechts 2,17 m. breed is. Naast de C86i komt het merk ook nog met de C55i. Het verschil zit hem in de lengte en het slaapvertrek. De C86i is 6,99 meter lang en heeft een queensbed. De C55i heeft een lengte van 6,72 meter en is uitgerust met enkele bedden.

Ten opzichte van de andere integraalcampers die 2,35 meter breed zijn, is de Rapido 18 centimeter smaller. Toch is het gevoel van veel binnenruimte, het voordeel van een integraalcamper, behouden gebleven. De face-to-face-indeling met de banken tegenover elkaar maken een mooie salon. Het panoramadak zorgt voor veel lichtinval.

De twee nieuwe integraalcampers hebben een eigen gezicht. Rapido inspireerde het nieuwe front op dat van high end-automerken met in het midden van de honingraat-grille het logo van Rapido. Het exterieur van de camper is verder voornamelijk wit met enkele grijze vlakken. De strakke achterkant is voorzien van led-verlichting.

Meer informatie: www.rapido-camper.nl

Restyle Hymer-buscampers

de Hymer Ayers Rock, Grand Canyon en de Yellowstone buscampers op Fiatbasis krijgen een aantal innovaties op het gebied van interieur, verlichting, slaapcomfort, digitalisering en zelfvoorziening mee. Ook is in de nieuwe generatie gekozen voor het gebruik van natuurlijke materialen als kurk, leer en keramiek. Het resultaat is eigentijds en smaakvol.

In woondecor Ivy Green zijn er olijfgroene meubelen en wanden met viltbekleding. In Pearl Grey voert lichtgrijs de boventoon met zwarte accenten en eikenhout. De vloer heeft een betonlook. Ook het lichtschema is aangepakt. Je kunt nu kiezen uit vier verlichtingsniveaus met een dimfunctie. Boven de cabinestoelen zijn leeslampjes met touchfunctie geïnstalleerd.

De drie campers zijn in de vernieuwde versie uitgerust met een Skyview-venster, dat naar keuze is te bestellen met of zonder uitzetdak. Ook valt er te kiezen voor een slaaphefdak met een ligoppervlak van 2,10 x 1,45 meter en voorzien van led-leeslampjes met usb. De Ayers Rock en Grand Canyon hebben verder een dwarsbed, terwijl de Yosemite is uitgerust met enkele bedden.

Meer informatie: www.hymer.com

Ruime en luxe integraalcamper: Kabe Crown i860 LQB

Met twee assen en een lengte van 8,8m heb je in de crown i860 aan ruimte geen gebrek. Het woongedeelte in deze camper is 6,06 meter lang. Volop leef- en bergruimte voor langere reizen, ook in de winter.

De basis van deze Kabe is Mercedes-Benz op een 5500 kg chassis van AL-KO. Onder de kap een diesel van 170 pk. En een 9G-tronic automaat.  Uitgerust met alle mogelijke assist-systemen zoals attention assist, ESP antislip- en antispinsysteem of rijlicht-assist.

Binnen beschik je over een riante zitgroep, met een grote tafel. Je kunt kiezen uit verschillende meubelstofferingen en kleurenschema’s. Een TecTower-koelkast met vriesvak en een oven is in de keuken te vinden. Het Queensbed met een afmeting van 2,00 x 1,38 meter nodigt uit om lekker vroeg onder de veren te kruipen.

Meer informatie: www.kabe.se/nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws