Geplaatst op: 29-06-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Chausson X550: kruising buscamper en halfintegraal

Chausson X550: kruising buscamper en halfintegraal

De nieuwe Chausson X550 combineert de voordelen van een buscamper met die van een halfintegraal camper. Dat levert het gemak van reizen met een klein formaat camper, maar dan wel met alle comfort die een grotere camper biedt.

Van de buitenkant heeft de Chausson X550 het uiterlijk van een buscamper. Dat komt waarschijnlijk omdat de camper is gebouwd op basis van een Fiat Ducato. De camper is dan ook maar iets meer dan 5,9 meter lang en 2,1 meter breed. Een verschil met buscampers: de stahoogte is 1,98 meter.

Vier personen kunnen comfortabel zitten op de handig ingedeelde loungebanken.
Vier personen kunnen comfortabel zitten op de loungebanken.

Interieur

Van binnen is de Chausson echter enorm ruim, veel ruimer dan je zou verwachten. Een dakraam zorgt voor extra licht. Vier personen kunnen comfortabel zitten op de handig ingedeelde loungebanken. Voor de nacht richt je de camper makkelijk in, met slaapplaatsen voor vier personen (twee ruime tweepersoons bedden). Koken kan in de volledig uitgeruste keuken met een driepits fornuis, oven, spoelbak en een koelkast van 139 liter.

Een van de twee ruime tweepersoon bedden.
Een van de twee ruime tweepersoon bedden.

Aan de achterkant van de Chausson X550 bevindt zich een badkamer met toilet en een douche. Ook de badkamer is ruim, de gehele breedte van de camper is daarvoor gebruikt. Met de handige deur kun je een omkleedruimte creëren. Vanuit de badkamer kun je in de kast kleding, handdoeken of andere items pakken zonder dat je de badkamer hoeft te verlaten. Warm water krijg je via een boiler.

De lanceringsvideo

De Chausson X550 is leverbaar vanaf eind 2021. Dit is de video die is gebruikt voor de lancering:

Meer weten? Ga naar www.chausson-x550.com

Een camper kopen

Nog op zoek naar een camper? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van bedrijven en van particulieren. Of bekijk je liever eerst nog het laatste kampeernieuws?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws