Geplaatst op: 30-12-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Chausson: Innovatieve campers op Ford en Fiat basis

Chausson: Innovatieve campers op Ford en Fiat basis

Fobbe Campers is één van de beter geassorteerde aanbieders van Chausson campers in Nederland. Gestart in 2003 met de verkoop van campers in met name het gunstig geprijsde aanbod, is Fobbe Campers in de jaren gegroeid naar een afzet van zo’n 200 campers per jaar. Er staat in het Gelderse ‘t Loo Oldebroek een permanente voorraad van rond de 50 exemplaren, zowel gebruikt als splinternieuw. In de loop der jaren is de focus van Fobbe op laag geprijsde campers verschoven naar de middenklasse en het hogere segment. Die verschuiving heeft Fobbe tevens het dealerschap van Chausson Campers opgeleverd waarmee de verkoop van nieuwe campers steeds belangrijker is geworden. Door de opkomst van milieuzones worden er enkel nog campers ingekocht die voldoen aan de Euro4 norm of hoger. Voor seizoen 2020 zijn de laatste Titanium modellen op basis van een Ford 170pk Automaat blikvangers in het aanbod van Fobbe.

‘Voor mij geen Ford’ is een uitspraak die best breed leeft in de camperbranche. Weerstand die is ontstaan door problemen met één van de vorige generatie dieselmotoren, de 2.2 TDCI, geproduceerd van 2006 tot 2010. De problemen met deze diesel waren er wel degelijk, maar werden tevens nogal opgeblazen in de media. Inmiddels liggen deze problemen in het verleden.

Chausson

Oorzaak was corrosie in de verstuivers waardoor de boel genadeloos in de soep kon lopen. Ford is hier niet snel maar uiteindelijk wel degelijk op ingesprongen met een coulanceregeling. Voor de gedupeerden van dit probleem geen totaal oplossing maar wel een tegemoetkoming in de kosten van het controleren en indien nodig het vervangen van de verstuivers. Dat je hier als Ford camperbezitter met een 2.2TDCI niet blij van wordt is begrijpelijk. Maar om op basis van deze incidenten Ford voor altijd te weren uit de camperbranche is toch echt een stap te ver. Ieder merk maakt wel eens een misser. Denk maar aan Mercedes met de eerste M serie of Volkswagen met zijn TFSI motoren. Zuur wanneer je hiermee geconfronteerd wordt maar onvoldoende reden om een premium merk in zijn geheel af te schrijven. Voor Ford geldt daarbij dat die 2.2TDCI een opvolger kent die te verfijnd, zuinig en schoon is om over te slaan.

Ford 2.0 liter EcoBlue

De nieuwe generatie Ford EcoBlue dieselmotoren zijn gebaseerd op de bekende Ford EcoBoost-benzinemotoren. Ze zijn verkrijgbaar met een vermogen van 100 pk tot 240 pk. De viercilinder 2.0 liter Ford EcoBlue biedt volgens Ford een unieke combinatie van laag brandstofverbruik, prestatievermogen en verfijning. Beschikbaar in Ford bedrijfswagens zoals de Transit en de Transit Custom, en daarmee dus ook voor campers die op basis van een Ford Transit worden gebouwd. De 2.0-liter EcoBlue waarmee de Chausson Titanium modellen standaard worden uitgerust levert een riante 170PK en is standaard uitgerust met een hypermoderne automaat. Vergeleken met de voorgangers vallen verbeterde rijeigenschappen op dankzij 20% meer koppel bij 1.250 tpm. De nieuwe motor is ook een stuk stiller, bij stationair draaien produceert de EcoBlue 50% minder geluid.

Chausson

Minder slijtage

De nieuwe motorarchitectuur zorgt daarbij voor minder frictie en dus slijtage. Dat wordt weer gerealiseerd door een kleinere diameter van de krukaslagers en een nieuw ontwerp van de nokkenas. De distributieketting en de aandrijfriemen van de oliepompen zijn hiervoor in olie ondergedompeld. Dankzij een geavanceerd nabehandelingsproces van de uitlaatgassen zijn de uitstootwaarden in overeenstemming met de strenge Euro 6-norm. Vergeleken met Euro 5 geldt voor de NOx-uitstoot dan ook een verlaging van 55%.

Duurzaam

De nieuwe 2.0-liter Ford EcoBlue motor voldoet aan de duurzaamheidseisen die je van een bedrijfswagen verwacht. Extreme toepassingen in uiteenlopende markten zoals Europa, de VS en China vormden het testparcours. Tijdens duurzaamheidstest heeft de motor het equivalent van 5,5 miljoen kilometer ondergaan. De data die dit opleverde is uitgebreid geanalyseerd in laboratoria en in de testcentra van Ford. Dat maakt het mogelijk om vol vertrouwen met een Ford Chausson op pad te gaan. Dat vertrouwen wordt vervolgens omgezet in tevredenheid want wat de nieuwe motor op papier beloofd, wordt in de praktijk geheel waargemaakt. Daarnaast worden de nieuwe Chausson campers op basis van Ford geleverd met 5 jaar Europese motor garantie.

Chausson

Chausson

Naast de standaard zeer luxe uitgevoerde Titanium modellen van Chausson is ook een groot deel van de nieuwe 2020 lijn van Chausson bij Fobbe te bezichtigen. Tevens zijn er een aantal nieuwe Chausson Twist ‘buscamper’ modellen op voorraad.

Voor meer informatie:

Fobbe Campers
Broekerenk 33 – 35
8095 RP ’t Loo – Oldebroek
0525 633300
campers@fobbe.nl
www.campers.fobbe.nl

Op zoek naar een Chausson camper? Kijk dan ook eens op CampersCaravans.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws