Geplaatst op: 10-02-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Carpento Caravans: de Nieuwe Showroom

Carpento Caravans: de Nieuwe Showroom

Onlangs werd in Nederland door Moss Boten & Caravans de Carpento caravan geïntroduceerd. Een drietal modellen waarvan de aflopende daklijn vooral in het oog springt. Met name de kleinste van 310cm lang lijkt niet veel meer te zijn dan een bed op wielen. Maar die schijn bedriegt behoorlijk. Carpento caravans zijn een volwaardig vakantieverblijf terwijl het lichtgewicht aan je trekhaak nauwelijks merkbaar is. Daar zijn inmiddels vele caravanliefhebbers achtergekomen waardoor de locatie in Barendrecht toch echt te klein werd. Dat is opgelost met een net zo nieuwe als grote showroom in Pijnacker.

Moss Boten & Caravans doet wat de naam al aangeeft. In boten heeft Moss zich gespecialiseerd in betaalbare sloepen en consoleboten in een onberispelijke bouwkwaliteit. En dat geldt ook voor de caravans van Moss. De Carpento’s zijn dan wel nieuw voor Nederland, maar de modellen zijn al 8 jaar in productie. Dit vindt in Turkije plaats door een fabriek die al 30 jaar bestaat. Wel nieuw dus maar geen nieuwkomer. Dat merk je aan de bouwkwaliteit en de uiterst slimme indelingen.

De buitenzijde

Onopvallend een plekje innemen op een camping kun je wel vergeten met een Carpento. Daar is de vormgeving te uitgesproken voor. De knik in het dak en een dubbel panoramavenster maken er een verschijning van die nieuwsgierigheid opwekt. De opbouw bestaat uit gladde beplating van GRP. Zowel binnen als buiten met een laag isolatieschuim ertussen. De caravans komen met 2 jaar fabrieksgarantie en 7 jaar garantie op waterdichtheid.

Het chassis, koppeling en de as zijn van Al-Ko waarmee het rijden met de Carpento geen verrassingen oplevert, of het moet de brandstofrekening zijn die door een betere CW-waarde meevalt. De twee grotere modellen, de 360 en 410, hebben bovendien een anti-slingerkoppeling. Voor de kleinste 310 is dat echt niet nodig. De twee panoramaruiten kunnen niet open maar de luiken in het dak wel.

De handige functies van de Carpento’s interieur

Ook het raam aan de achterzijde is voor extra ventilatie te openen. Net als de deur met ingebouwd afvalbakje, keurig voorzien van een hor en verduistering. Verder zie je nogal wat luiken en aansluitingen die eigenlijk al aangeven dat de Carpento over een volwaardig interieur beschikt. Zo is er een kast met twee gasflessen voor de verwarming, warm water en het kooktoestel. Een vuldop voor schoon water, aansluiting voor een buitendouche, een steker om de elektra aan te sluiten, afvoer van de vuilwatertank en een luik om de toiletcassette uit te nemen. Afgewerkt met zwarte accenten levert het een totaalplaatje op wat er leuk en lekker uitziet.

Carpento Caravans: het interieur

De bruidschat van de Carpento Caravans is het interieur en dan met name de indeling. In de 310 is de keuken aan de achterzijde geplaatst. De andere modellen hebben een middenkeuken. Het compacte daarvan valt alleszins mee. De spoelbak is extra diep en voorzien van een mengkraan. Daarnaast een kooktoestel met genoeg werkruimte ernaast om een flinke snijplank op kwijt te kunnen. In een koelkast is uiteraard ook voorzien. Verder maken een besteklade, onder- en bovenkasten dat je al je kookspullen, servies en bestek ook makkelijk kunt bergen. Een vakantiekok(kin) kan zich hier echt uitleven. 

Badkamer

Naast de keuken herbergen de compacte Carpento’s een badkamer die in een tandemasser niet zou misstaan. Een Thetford cassettetoilet, wastafel met handdouche, medicijnkastje en een spiegel. In de vloer is een douchbak opgenomen en over stahoogte valt niets te klagen. Voor licht en lucht zorgt een dakluik met een vaste hor. Met een draaiknop open en sluit je het luik. Een druk op de knop doet een ventilator aanslaan. Iets wat mist kunnen we hier niet ontdekken.

Aan de voorzijde is de zithoek geplaatst. Een ultieme loungeplek kun je het ook noemen want de panorama ruiten maken er echt iets bijzonders van. Slapen doe je hier ook. De verbouwing van de zithoek daartoe is een fluitje van een cent. De tafel heeft een vaste steun die alleen voor de bedfunctie wordt gebruikt. Door twee sluitingen te lossen zakt de tafel , kussens erop en klaar is kees. Slapen doe je in de breedte op een lengte van 190cm.

Onder de banken is een deel van de techniek geplaatst maar daarnaast blijft er nog heel veel bergruimte over. Meestal ligt daar een los klepje op maar in de Carpento is dit met een slim scharnier aan de zijkant toegankelijk gemaakt. Nog meer bergruimte bieden de kasten boven het zit/slaap gedeelte en in het dressoir. Waar de 310 beschikt over twee slaapplaatsen heeft de 360 er vier en de 410 zelfs vijf. De laatstgenoemden hebben een middelkeuken met aan de achterzijde de extra slaapgelegenheid in de vorm van een opklapbaar stapelbed. Een zithoek voor spelende kinderen kun je er ook van maken.

Hoewel het ontwerp niet nieuw is, geldt dat voor de uitvoering met alles erin wel. Moss Boten & Caravans heeft ervoor gekozen om een uiterst complete en superluxe uitvoering van de drie Carpento’s in de showroom te zetten zonder de prijsstelling uit de bocht te laten vliegen. Met € 14.995- voor de Carpento 310,  € 16.995.- voor de 360 en € 18.995.- voor de 410, zijn het niet de goedkoopste compacte caravans, maar neem je mee wat je ervoor krijgt, hoe het is gebouwd en ingedeeld, dan is de prijs/kwaliteitverhouding simpelweg dik in orde.

Meer informatie: 

Moss Boten & Caravans
Vlielandseweg 20 E
2641 KC Pijnacker
+31 6 11 076 124
www.mossboten.nl
info@mossboten.nl

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws